Єдність рідної землі – основа нації й держави

unnamed (1)До Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора

Щороку, 24 серпня українці святкують найвеличніше державне свято – День Незалежності України, що прийнято вважати датою створення держави Україна в її сучасному вигляді. А 23 серпня, за добу до святкування Дня Незалежності, Україна відзначає День Державного Прапора. Ця дата була обрана на згадку про події 1991 року, коли до будівлі Верховної Ради група народних депутатів внесла синьо-жовтий стяг. Державний прапор — невід’ємний атрибут кожної країни, що уособлює самобутність та спадкоємність її державотворчих традицій. Його еволюція у своєрідний спосіб відображає багатовікові процеси розвитку, становлення та життєдіяльності державних утворень.

 З нагоди  Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора  у КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для юнацтва»  проведений патріотичний перегляд літератури «Єдність рідної землі – основа нації й держави». Користувачі  ознайомилися із виданнями, які висвітлюють  історію української держави від найдавніших часів до сьогодення, життя, побут, культуру кримськотатарського народу, становлення українського війська.  Окрему увагу читачів привернули документи, які знайомлять  з історією  військового конфлікту на  Сході України, що відбувається з 2014 року. Читачі із великим інтересом обговорювали тему виставки та  ділилися своїми враженнями.

Також, до Вашої уваги цікавий відео коментар від наших читачів на тему «Внесок бібліотек в розбудову та зміцнення незалежності України».

Polish_20200821_130405116