Чорнобиль: два кольори часу…

скачанные файлыАварія на Чорнобильській атомній електростанції є наймасштабнішою техногенною катастрофою в історії людства. Пройшло 32 роки з того моменту, як у нерівний бій з ядерною стихією вступили чоловіки й жінки, чий подвиг назавжди увійшов до літопису мужності  та патріотизму українського народу.

 У 1986 р. із «зони відчудження» було евакуйовано майже 116 тис. чоловік, унаслідок чого виникла проблема додаткового будівництва житла для переселенців. У 1986-1987 роках для них було збудовано близько 15 тис. квартир, гуртожитків для більш ніж тисячі чоловік, 23 тис. споруд, приблизно 800 установ соціальної та культурної сфери. Замість відселеного міста Прип’ять для персоналу Чорнобильської АЕС побудовано нове місто Славутич.

Об’єкти Чорнобильської зони відчуження хочуть внести до Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО.

В Київській обласній бібліотеці для юнацтва, до Дня Чорнобильської трагедії та Міжнародного Дня пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф,  діє тематична викладка літератури “Чорнобиль: попередження на віки”.

А ми запрошуємо 28 квітня до КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для юнацтва», де відбудеться екологічний захід присвячений Дню Землі.

viber image(1)viber image