Художнє слово пам’ять береже

До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС1450006386_d8734a11

Відповідно до Указу Президента України від 10 листопада 2006 року № 945/2006, 14 грудня відзначається в Україні День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, у день закінчення будівництва комплексу захисних споруд над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС.

З нагоди цього у КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для юнацтва» розгорнута книжкова викладка «Художнє слово пам’ять береже». На виставці представлені видання, у яких описуються події на ЧАЕС у день аварії, подвиг ліквідаторів-чорнобильців, гіркі наслідки катастрофи для України та світу та спроби їх подолання. Незважаючи на всі труднощі і проблеми, самі ліквідатори називають 14 грудня святом. Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи. А пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій. 

Трагедія Чорнобиля торкнулася кожного з нас. Ми з повагою і вдячністю ставимося до людей, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, і вшановуємо пам’ять тих, кого вже немає в живих.

IMG_4764