Фандрейзингова діяльність бібліотеки

10250120_142896 29 серпня 2018 року по запрошенню головного редактора журналу «Малятко» завідувач відділу комплектування фондів та каталогізування документів відвідала поліграфічний комбінат “Україна” та отримала в дарунок для користувачів КЗ КОР “Київська обласна бібліотека для юнацтва” та районних бібліотек Київської області 12 річних   комплектів цього літературно-художнього видання.

За роки видавництва у редакції склались свої багаті та тривалі традиції щодо змістовного наповнення та оформлення журналу. Збереглись і традиційні рубрики «Малятка» – «Калинчине віконце», «Прочитай сам», «Маляткова пошта», «Незабутні Маляткові друзі» та ін.

 З історії журналу

Журнал був заснований в 1960 році Борисом Харчуком. Персонажами першого випуску були , Котигорошко, Заєць та Сірий вовк. Головна тема — польоти до зірок. В журнал писали такі відомі особистості як Оксана Іваненко, Микола Вінграновський, Олесь Гончар, Петро Панч, Євген Гуцало,Борис Харчук, Марія Познанська, Грицько Бойко, Платон Воронько, Андрій М’ястківський, Василь Чухліб, Наталя Забіла. Спеціально на замовлення «Малятка» писав вірші Дмитро Павличко. Близько 20 років тому була заснована премія імені Наталі Забіли. Щороку до Дня захисту дітей вона вручається найкращому письменнику і найкращому художнику, які публікувалися в «Малятку». Тепер замість офіційного «щомісячний журнал ЦК ЛКСМ України для дошкільнят», на його обкладинці вказано: «щомісячний журнал для дітей», а самі Малятко та його подружка Калинка  пропонують вивчити колядки та написати до редакції про свій славний український рід. Зараз головним редактором працює Зінаїда Лещенко.

Сучасні автори 

Прозові мініатюри пишуть Володимир Сенцовський та Іван Нікітченко, вірші — Василь Литвиненко, Володимир Верховень, Марія Пономаренко. Поезію та прозу приносять до редакції Наталка Поклад, Зірка Мензатюк, Валентина Бондаренко, Олена Полянська, Леся Мовчун та інші. В журнал пишуть також сучасні відомі українські автори, такі як Ліна Костенко, Анатолій Камінчук, Анатолій Григорук, Вадим Скомаровський, Тамара Коломієць, яка з подання «Малятка» в 2009 році стала лауреатом премії імені Лесі Українки.

Журнал знаходиться на самофінансуванні за рахунок передплати. Фінансової підтримки від держави журнал не отримує.

Не зважаючи на відсутність матеріальної підтримки, кілька років поспіль редакція дарує передплати бібліотекам та дошкільним закладам. Традиційно літературно-хдожнє видання дарує свої журнали дитячим будинкам, а  також влаштовує для своїх читачів найрізноманітніші акції й конкурси.

IMG_20180829_145333