УІК та бібліотеки шукають своїх героїв-волонтерів!

zd9LD4Yg6ZIfpdFL2Wz3XKLvS5jiMVRvlSdD6WbTДрузі, ми часто отримуємо від вас запити щодо можливого волонтерства, адже багато хто з вас розуміє важливість культурного фронту в нинішній війні та готовий протистояти на ньому ворогу разом з нами.
 
І цей час настав!
Про що йдеться?
 
Український інститут книги має можливість передати бібліотекам по Україні, де перебуває значна кількість переселенців, близько 2,5 тисяч книжок — це книжки, які у минулорічній програмі поповнення бібліотечних фондів експерти оцінювали перш ніж сформувати свій експертний перелік. Ми залюбки віддамо їх обласним бібліотекам у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Тернопільській, Чернівецькій областях, аби вони могли розподілити ці книжки поміж книгозбірнями в межах своєї області. Так кожна область отримає орієнтовно 300-320 нових книжок, які зовсім скоро зможуть порадувати своїх читачів.
Але нам і бібліотекам потрібна допомога тих, хто зможе доставити ці книжки до адресатів. Тож сьогодні ми шукаємо “посередників”, які допоможуть книжкам, які перебувають у Києві, знайти свої нові домівки в різних куточках нашої держави.
Що треба зробити?
 
Ми шукаємо волонтерів — юридичних осіб (громадські організації), які зможуть відвезти книжки, що знаходяться на території Києво-Печерської Лаври в Києві, до обласних бібліотек, а також передати в дбайливі руки місцевих бібліотекарів.
В які міста везти книжки з Києва?
 
— Вінниця
— Тернопіль
— Львів
— Луцьк
— Ужгород
— Івано-Франківськ
— Чернівці
 
Якщо ви готові забрати свою волонтерську партію книжок, напишіть, будь ласка, на адресу: kateryna.kotylko@ubi.org.ua.
 
Допоможімо кожній книжці дістатися до своєї бібліотеки!