Участь у VІ школі професійної майстерності «Молодий професіонал бібліотеки для юнацтва» (листопад 2016)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA23 листопада у  Державній бібліотеці  України для юнацтва пройшла VІ школа професійної майстерності «Молодий професіонал бібліотеки для юнацтва», де взяли участь завідуюча відділом обслуговування Київської обласної бібліотеки для юнацтва Шмідт О.О. та провідний методист науково-методичного відділу Соколовська Л.О.  Навчання пройшло під девізом Інни Дмитриченко, завідуючої відділом Харківської ДНБ ім. В.Короленка «…Стрімке накопичення сучасним суспільством нових знань змушує працівників бібліотек постійно вдосконалювати свої професійні навички».

Відкрила школу заступник директора з бібліотечної роботи Державної бібліотеки України для юнацтва Виноградова Олена Борисівна.

Доповідачі запропонували такі теми для обговорення: «Читання як обов’язок бібліотекаря», «Планування розвитку юнацьких бібліотек у 2017 році», «Проектна діяльність або як виграти грант для бібліотек?», «Бібліотека в міському середовищі», «Підлітки в бібліотеці: гордість і упередження», «Напиши роман за місяць. Досвід бібліотечних програм», «Бібліотека 4.0: тенденції модернізації бібліотечно-інформаційного обслуговування».

Цікавим був виступ заступника директора з інформаційних технологій ДБУ для юнацтва Якушко Т.О. «Мейкерство в бібліотеці».

Виконавчий директор УБА, кандидат історичних наук Сошинська Я.Є. цікаво донесла до слухачів тему «Культурна дипломатія у процесах євроінтеграції України».

Слухачі школи професійної майстерності, спеціалісти Київської обласної бібліотеки для юнацтва висловлюють  щирі слова вдячності за цікаву програму VІ Школи професійної майстерності, адже працівники  бібліотек мають можливість дізнатись багато нового про розвиток бібліотечної справи в Україні та світі, а також поспілкуватись із колегами бібліотек інших областей України. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA