Україна презентує себе на міжнародних книжкових заходах

???????????????????????????????На Міжнародному книжковому ярмарку у столиці Польщі Україна представить колективний стенд під гаслом “Мільйони мостів”. Про це у Телеграмі повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики. У міністерстві повідомили, що Україна в ролі почесної гості візьме участь у Міжнародному книжковому ярмарку, який відбудеться з 25 по 28 травня у Варшаві.

Щорічно відвідувачами цієї події є понад 90 тисяч людей з різних країн, беруть участь понад 500 учасників, у програмі – близько 200 фахових заходів. Колективний український стенд площею 200 кв. м буде представлений на ярмарку під гаслом “Мільйони мостів”.

Як зазначили у МКІП, цьогоріч стенд представить Український інститут книги разом із співорганізаторами і партнерами, серед яких Міжнародний книжковий ярмарок у Варшаві, Фундація “Історія і Культура”, Інститут книги (Польща), Міністерство культури та національної спадщини Польщі, Посольство України в Республіці Польща, Міністерство культури та інформаційної політики України, Міністерство закордонних справ Республіки Польща, Міністерство закордонних справ України.

У день відкриття ярмарку, 25 травня, о 16:00 в рамках української програми запланований спеціальний концерт Молодіжного академічного симфонічного оркестру “Слобожанський” з Харкова на сцені під відкритим небом на площі Дефіляд.
630_360_1683884932-132Перед цим Україна виставляла свій стенд на Міжнародному книжковому фестивалі “Світ книги” у Празі, який пройшов 14 травня.  Тимчасовий повірений у справах України в Чехії Віталій Усатий взяв участь в урочистому відкритті фестивалю, під час якої Міністр культури Чехії Мартін Бакса анонсував виділення стипендії для українських митців.
А у квітні Україна представила власний стенд на книжковому ярмарку у німецькому місті Лейпциг.

Фото: Piotr Hruszwicki 

Джерело

Джерело