Тридцять країн Європи вже повністю або частково вимкнули зі свого ефіру російські пропагандистські канали

277585759_288775670073327_7187925209597901852_nСтаном на 29 березня, вже тридцять країн Європи вже повністю або частково вимкнули зі свого ефіру російські пропагандистські канали.
Кількість країн, в яких транслюються радіо- і телепрограми українською мовою, постійно збільшується.
Завдяки співпраці Міністерства культури та інформаційної політики разом з Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення європейські регулятори й медіа і далі посилюють підтримку України в інформаційному просторі.
“Після того, як росіяни зрозуміли, що перемоги в Україні їм не здобути, вони почали нову хвилю атак на інформаційному фронті. Тепер пропагандисти оголошують всіх, без винятку, українців “нацистами”. Демонізуючи нас, пропагандисти роблять так, щоб у жодного росіянина, військового чи цивільного, не було сумнівів, що українців можна і треба вбивати. Цей потік брехні треба припинити”, – прокоментував Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України.
Найближчим часом за зверненням МКІП очікуємо від ЄС на вимкнення зі супутникової платформи «Eutelsat» трансляції російських пропагандистських каналів, а замість них – на початок мовлення українського телебачення.
Наші прагнення незмінні:
  • канали російської пропаганди мають назавжди зникнути з європейських платформ;
  • світ якомога швидше має застосувати санкції до всіх каналів пропаганди держави-агресора
  • а підтримати трансляцію українського об’єднаного телеканалу «#UAразом».
Перемога за нами!