Топ 7 ілюстрованих видань

091d7046b7068746679e1d3a582d065aПодарункові та ілюстровані видання – справжній скарб для тих, хто колекціонує книги. Вони стануть справжньою прикрасою на книжкових полицях, і до них постійно захочеться повертатися, щоб вкотре погортати гладенькі сторінки та роздивитися ілюстрації. Ми підготували добірку з 7 таких видань, які можна подарувати як і друзям-колекціонерам, так і самому собі.

Серія ілюстрованих видань про Гаррі Поттера – Джоан Роулінг

Видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га»

a61ee31e4f729ccda968debc491d952d

На книгах про Гаррі Поттера зростали мільйони людей, багатьох саме ця історія змусила полюбити читати. Тут вам і магія, і справжня дружба, і довершений, детально прописаний світ, і море сліз та сміху. Ці книги по-справжньому особливі, і дуже важливо, щоб нові покоління так само поверталися до історії про хлопчика, що вижив. Саме тому видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га» випустило серію ілюстрованих видань про Гаррі Поттера, які стануть корисними як і для маленьких читачів, які вперше знайомляться з історією, так і для тих, хто колекціонує все, що пов’язане з цим величезним світом.

З унікальними ілюстраціями від Джима Кея діти з першої сторінки закохаються в ці книги та зможуть уявити Всесвіт Гаррі Поттера по-особливому. Малюнки прикрашають практично кожен розворот книги, їх дійсно хочеться розглядати годинами, помічати нові деталі та по-новому дивитися на улюблену історію. Поки що в такому форматі вийшли чотири частини серії, але згодом планується видання п’ятої. До того ж поціновувачів цих книг також чекають ілюстровані видання «Гаррі Поттер. Історія магії», «Квідич крізь віки» і «Фантастичні звірі і де їх шукати».

«Дракула» Брем Стокер

Видавництво «Небо»

e2bd6933292e3830f9b53f3225525f73

Про всесвітньо відомого кровожерливого графа Дракулу чув кожен, але чи знайомі ви з художньою історією цього вампіра? На північ Румунії у невідкладних справах їде адвокат Джонатан Гаркер. Як тільки він починає комусь із жителів містечок казати, куди саме він прямує, всі його сахаються і дивляться на нього зі справжнім жахом в очах. Молодий чоловік не розуміє, у чому справа, і, нічого не підозрюючи, все одно приїжджає до маєтку графа Дракули. Зовсім скоро Джонатан починає розуміти, що там відбувається щось неладне, і в якийсь момент він перетворюється на полоненого. Які секрети криє граф Дракула та як врятувати себе й інших від кровожерливого вбивці?

Книга представлена у незвичному для читачів форматі. По-перше, це графічний роман, де сама історія супроводжується моторошними та деколи навіть по-справжньому страшними ілюстраціями. По-друге, книга написана у формі різних нотаток, записів з особистого щоденника та листів, що допомагає читачам краще заглибитися в сюжет та побачити розповідь під іншим кутом.

Варто зазначити, що на книзі стоїть позначка 18+, адже деякі ілюстрації та сама історія можуть шокувати молодших читачів.

«Sapiens. Історія народження людства. Том 1» Ювал Ной Харарі

Видавництво «BookChef»

246118e91f4162503ed3ffbe8a7e7611

Книга «Людина розумна: коротка історія людства» стала світовим бестселером, який розійшовся 60-тьма країнами світу та завоював серця мільйонів людей. Перед вами представлена ілюстрована версія твору, зроблена у вигляді коміксу з надзвичайними малюнками на кожній сторінці. Тут ви не знайдете нудну, сухо написану історію, ця книга навпаки приголомшить вас своїми персонажами, цікавою оповіддю з безліччю жартів і гумору.

Щоб йти в майбутнє і робити щоразу нові відкриття, ми повинні знати те, з чого все почалося. Як звичайна мавпа змогла еволюціонувати до такого створіння, яке віднайшло шлях до космосу та досягло успіху в найрізноманітніших галузях? Що спричинило такі масштабні зміни? Ювал Ной Харарі разом зі своїми персонажами – доісторичним Біллом, доктором Фентезі та детективом Лопесом – здійснить велику подорож в минуле, щоб показати кожному, з чого почалась наша історія. Уся книга написана в легкій і сучасній формі, так що будь-хто зможе зацікавитися та повністю перейнятися цією темою.

Графічне видання сподобається не лише поціновувачам історії, а й людям, які просто хотіли б дізнатися щось нове для себе.

«Дети капитана Гранта. Графический роман» Алексі Нем

Видавництво «Манн, Іванов і Фербер»

83f39f9d65f295765dd91f2a04428751

Лорд та леді Гленарван разом з екіпажем відправляються у довгу морську експедицію на своєму кораблі «Дункан». Під час мандрівки вони зловили велику рибу, в череві якої знайшли закорковану пляшку із запискою. Там невідомий їм капітан Грант трьома різними мовами повідомляє, що разом зі своєю командою він потрапив у корабельну аварію і таким чином опинився на безлюдному острові. У записці він вказав ще й координати, щоб у разі чого їх змогли знайти, але є проблема: деякі цифри розмила вода. Екіпаж «Дункана» розуміє, що так цю справу залишати не можна і будь-яким чином потрібно врятувати капітана Гранта та його команду. Які несподіванки принесе їм ця подорож та що чекає на них попереду?

Захоплива та небезпечна мандрівка вздовж 37-ї паралелі в пошуках загадкового й відважного капітана Гранта стала улюбленою для багатьох людей по всьому світу. І нарешті найвідоміший роман Жюля Верна перетворили в книгу у форматі коміксу з дивовижними ілюстраціями. Яскраві малюнки повністю перенесуть читача у світ мандрів і пригод, а також додадуть особливої атмосфери, так що будь-кому буде важко відірватися від читання.

«Джейн Ейр» Шарлотта Бронте

Видавництво «Небо»

e2cc1a2dec0daa0d6d0799ac574be342

Твори сестер Бронте в XIX столітті були справжнім відкриттям завдяки оригінальності сюжету та бурі пристрастей, що вирує у них. Ці історії не втрачають актуальності й дотепер, і нині можна зустріти безліч людей, які захоплюються творчістю письменниць. Одним із творів, які стали скарбом світової класичної літератури, є роман Шарлотти Бронте «Джейн Ейр».

Історія розповідає про дівчинку-сирітку Джейн, від якої відмовилась власна тітка і віддала її на виховання до притулку. Дитинство дівчини було сповнене важких випробувань, але вона змогла здобути хорошу освіту та отримати роботу. Джейн влаштувалася гувернанткою в дім до заможного аристократа Едварда Рочестера. Вони обоє прагнули віднайти своє щастя у цьому великому світі, і так сталося, що доля звела їх разом. Але як то часто буває, на їхньому шляху до кохання причаїлося безліч перешкод. Чи зможуть вони разом подолати все, що на них чекає, та нарешті відчути щастя?

Ілюстрації, які супроводжують оповідь, закохають у себе всіх читачів, вони допоможуть краще відчути історію та побачити її справжню красу.

«Дюна. Книга 1» Браян Герберт, Кевін Джей Андерсон

Видавництво «Рідна мова»

f8e91d0f3c3d29589dfd938e0934d7c5

Фільм «Дюна», що вийшов на екрани у вересні 2021 року, цілком і повністю підкорив глядачів. І приголомшливий сюжет, і дивовижний акторський склад не змусили довго чекати схвальних відгуків. Проте мало хто насправді знайомий із книгою, на основі якої знімалася кінострічка.

Історія, яку написав Френк Герберт, розповідає про антиутопічний світ. У центрі сюжету хлопець Пол Атрід, заможну сім’ю якого разом із ним відправляють на далеку пустельну планету Арракіс, єдине місце, де видобувають найбільш рідкісну речовину у Всесвіті, яка допомагає при міжгалактичних подорожах. Той, хто володіє цими прянощами, – той і владарює у Всесвіті. Проте після переселення Атрідів починають відбуватися ті події, на які ніхто й не очікував. Чи вдасться Полу все подолати та відвоювати свою планету?

Захопливий сюжет та унікальні ілюстрації дадуть вам змогу повністю відчути історію і переживати всі події разом з героями. Книга також створена у вигляді коміксу та спеціально адаптована Кевіном Джей Андерсоном і сином Френка Герберта Браяном Гербертом. Дивовижні ілюстрації представили Рауль Аллен і Патрісія Мартін.

«Вино без правил. Подарункове видання» Анна Євгенія Янченко

Видавництво «Віхола»

502802e29f75e2d473a6ce931058ec1c

Воно виникло ще в 6-му тисячолітті до нашої ери, багато хто вважає, що це найздоровіший з усіх видів напоїв, а його властивості знижують ризик виникнення багатьох хвороб. Здогадалися, про що це? Звісно ж, про давній та благородний напій – вино.

Як ми знаємо, у вина є безліч видів: червоне, біле, рожеве, сухе, солодке, ігристе тощо. Якщо не розібратися у цьому, то уся система підбору напою видається нам надзвичайно складною, але Анна Євгенія Янченко вважає, що будь-хто може освоїти ці знання. У своїй книзі досвідчена сомельє розповідає читачам про різні сорти вина, про те, які з дешевих напоїв володіють надзвичайним смаком, а які з найдорожчих. Авторка детально розписує те, як правильно читати інформацію на етикетці, які келихи краще придбати, вона пояснить різницю між Проссеко та Шампанським, а також опише різні місця планети, де виробляють вина. Ще одним доповненням від Анни Євгенії є річний квест різними сортами світу.

Подарункове видання посібника відрізняється від звичайного тим, що тут збільшили сам формат книги, доповнили яскравими ілюстраціями, додали дизайнерський папір і загалом змінили оформлення. Тепер видання можна подарувати усім поціновувачам вина.

Якась із цих книг неодмінно приглянеться саме вашій душі. Обирайте ту, яка вам найбільше до вподоби й насолоджуйтесь захопливими історіями з неймовірними ілюстраціями!

ДЖЕРЕЛО