Сім’я, родина – основа нашої країни

90-років90 років Київщині

 Обласний бібліотечний марафон «Краєзнавчі таємниці бібліотек Київщини»

Матеріал поданий без змін 

З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області

7 липня  2022 року в читальній залі Баришівської центральної бібліотеки для дорослих Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради  проведено  захід «Сім’я, родина – основа нашої країни», приурочений  Дню родини  в Україні.

Українцям з давніх-давен був властивий культ домашнього вогнища, культ Роду. Вони мали у своєму пантеоні навіть божества, які опікувалися родиною - Рід і Рожаницю. Людина не мислила власного щастя без сім’ї, без домашнього вогнища – “Без сім’ї – нема щастя на землі”. Культ роду був відлунням того, що ми сьогодні називаємо генетичним кодом, покликом крові.

 Бібліотечні працівники та читачі бібліотеки зібралися за спільним столом, щоб поділитися  сімейними історіями «Сім’я, родина – основа нашої країни», обмінятися відомостями про своє життя. Українці цінують пам’ять про предків, від покоління до покоління передаються  матеріальні предмети, залишені ними, – рушники, особисті речі тощо. Сльози на очах викликав вірш Катерини Філоненко, присвячений батькам,  які відійшли у вічність та її спогади  про пережиту нею окупацію  рашистами  рідного  села Рудницьке.

Присутні познайомилися з книжковою виставкою «Родина – тихий шепіт серця, яким ти по життю ідеш»

Зав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС

Наталія Лавріненко

IMG_20220707_164240

IMG_20220707_131844

IMG_20220707_121119