Спас – свято щедрої душі

IMG-34aed6f20e259ce5ac4a7c8e48c8400b-V90 років Київщині

Обласний бібліотечний марафон «Краєзнавчі таємниці бібліотек Київщини»

Матеріал поданий без змін

19 серпня 2022 року  працівники  Баришівської     центральної      бібліотеки для  дорослих, Баришівської бібліотеки для дітей, бібліотеки-філіалу с. Сезенків Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради  взяли участь у благодійному заході «Кулінар-Fest» «Баришівський смаколик».

До них доєдналися працівники фінансового відділу Баришівської селищної ради та голова Баришівської первинної ветеранської організації Асоціації ветеранів МВС України Федір Власенко. Федір Данилович презентував виплетені своїми руками  кошики з лози.

На свято бібліотечні працівники  підготували виставку-рейтинг «Най… най.. смачніший вареник», де було представлено  6 видів вареників, з картоплею, м’ясом,  капустою, вишнею, картоплею та грибами, сливами та яблуками.  Найбільш смакували вареники з м’ясом. Вікторина-гра «Справжні українські вареники. Які вони?» була присвячена начинкам для вареників, які готують в різних регіонах України.

Особливою популярністю у гостей свята користувалися гуцульський  борщ – бограч та банош, медяний торт, львівський пляцок, який приготувала  провідний бібліотекар Баришівської бібліотеки для дітей  Юлія Гранько.

Юлія  провела  майстер-класу по розпису  патріотичного  пряника власного виробництва з вихованцями  гуртка художньо-естетичного розвитку «Пізнайко»  ЦПР «Мрія» (керівник  Лариса Ганжа). 

Працівники  бібліотек Баришівки оформили фотозону «Спас – свято щедрої душі».

Присутні познайомилися з книжково-ілюстративними виставками-інсталяціями «Українська кухня та її традиції» та «Святий Спас прийшов до нас».

Зав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС  

Лавріненко Н.І.

IMG_20220819_110218

IMG_20220819_112250

IMG_20220819_101519