РЕВОЛЮЦІЯ ГІДНОСТІ – РЕВОЛЮЦІЯ СВОБОДИ

20211118_160652Рубрика “Бібліотеки Київщини”

Матеріал поданий без змін

У неділю, 21 листопада, Україна відзначатиме День гідності та свободи — саме ця дата пов’язана з початком двох революцій, кожна з яких мала визначальне значення для подальших подій у країні.

Саме цього дня, 21 листопада, з різницею у дев’ять років, розпочалися дві революції, які змінили долю сучасної України, – Помаранчева революція 2004 року та революція Гідності 2013-2014 років.

Саме з цих подій розпочався новий відлік історії нашої країни, який дав початок трансформації політичної, культурної та соціальної сфер, розбудові вільного, демократичного громадянського суспільства, утвердження в Україні  демократичних цінностей.

Обравши свободу, Україна заплатила надто високу ціну. З вини російського агресора уже втрачено тисячі українців, які загинули, обороняючи мирне життя, незалежність і територіальну цілісність країни. Серед них  на жаль і наші земляки з  Обухівщини. Вічна їм пам’ять! Їхній подвиг неоціненний для України. Їхньою кров’ю омита нова держава. Вони вже вплинули на наші душі і серця і впливатимуть надалі…

Нашим обов’язком є будувати ту державу за яку вони загинули,  пам’ятати їхній подвиг і дякувати Богу за тих сміливих і щирих людей які були серед нас. Тому  в читальному залі Обухівської центральної публічної бібліотеки  оформлена розгорнута книжкова  виставка – пам’ять «Революція Гідності – революція Свободи», присвячена саме цій даті. На ній крім літератури  розміщені фото  героїв Небесної Сотні, що загинули на Майдані. Біля  виставки постійно проводяться огляди та бесіди для читачів.                                         

День Гідності та Свободи – це не лише про один день, це про людей, досягнення й досвід, які стосуються майбутнього цілих поколінь, це про зміну свідомості українців, про їхні принципи та прагнення кращого майбутнього. Це є підтвердженням того, що попри різні особисті погляди, українці вміють об’єднуватися задля відстоювання основних цінностей.

 Л.Храпач – зав. Обухівською центральною публічною  бібліотекою для

                     дорослих

20211118_141735