Проєкти ГО «Інша освіта» та фонду «Ізоляція» здобули гранти від Євросоюзу

630_360_1588174487-194Оголошено результати спеціального конкурсу «Підтримка українських переселенців та культурного і креативного секторів України» програми Євросоюзу «Креативна Європа» за 2022 рік.  Про це інформує пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

“За даним конкурсом для розподілу фінансування буде відібрано всього три проєкти – консорціуми, одним учасником в кожному з яких буде організація з України. На сьогодні маємо два підтверджених проєкти-консорціуми: 

- `ZMINA: REBUILDING / ЗМІНА: ВІДНОВЛЕННЯ` — ІЗОЛЯЦІЯ. Платформа культурних ініціатив.

- Culture Helps / Культура допомагає` — Інша Освіта”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що інформацію щодо третього успішного проєкту даного конкурсу буде опубліковано згодом. Також повідомляється, що загальний бюджет конкурсу – 5 мільйонів євро.

«Вітаю колег і дякую за якісну роботу з підготовки заявок! Європейські гранти – системна і складна робота не тільки над описом проєкту, а й над розбудовою партнерських зв’язків. Навички і компетенції, що життєво необхідні українським інституціям», – підкреслила заступниця міністра культури та інформаційної політики Галина Григоренко. 

Як повідомлялося, Креативна Європа – це програма Європейського Союзу у сфері культурних, креативних та аудіовізуальних індустрій, яка розпочалася у 2014 році.

Джерело