Перлини нашого Криму

krimmДо Дня Автономної Республіки Крим

20 січня 1991 року більшість мешканців кримського півострова в непростих соціально-політичних умовах на загальнокримському референдумі висловилися за відновлення Кримської автономії, що визначило статус Криму у складі України. На законодавчому рівні статус автономії Криму був закріплений 12 лютого 1991 року.

Україна усі роки Незалежності неухильно дотримувалася норм Основного закону по відношенню до АР Крим. Адже згідно з розділом Х Конституції України, Автономна Республіка Крим є невід’ємною складовою частиною України.

Але в березні 2014 року Російська Федерація окупувала територію Автономної Республіки Крим, а пізніше, всупереч нормам міжнародного права, анексувала її. Світ засудив дії РФ та на міжнародному рівні визнав анексію території України.

Відповідно до чинних міжнародних договорів Крим залишається територією України, що визнають практично усі держави світу.

З нагоди Дня Автономної Республіки Крим провідний методист  Київської обласної бібліотеки для юнацтва Т.І. Семак підготувала віртуальну подорож «Перлини нашого Криму», з якою ви можете ознайомитись за посиланням.

 

ДЖЕРЕЛО