Нехай слово Кобзаря, світить ясно як зоря!

IMG-ce341a185dcbb282aff7e6bf779bd617-VРубрика “Бібліотеки Київщини”

Матеріал поданий без змін

Кобзарю!
Знов
до тебе я приходжу,
бо ти для мене совість і закон.

Л.Костенко

 

Початок весни для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

Кобзаря вважають українським Пророком, чиє поетичне слово було актуальним у ХІХ столітті, і не менш значиме сьогодні. Кожен українець пам’ятає його слова, в кожному живе його дух і кожен бачить у ньому щось своє.

В бібліотеках Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної  ради  оформлені книжково-ілюстративні виставки та викладки літератури  «Доля  осяяна  талантом»,  «Співець народної долі», «Кобзар  у моєму домі», проведені бібліографічні огляди та перегляди літератури.

В Баришівській бібліотеці для дітей проведена літературно-поетична подорож «Історична мудрість Великого Кобзаря» та   засідання  клубу «Інтек»,   на якому присутні взяли участь у   вікторині «Що я знаю про  Т.Г. Шевченка?».

В бібліотеці-філіалі с. Морозівка пройшла літературна година «Шляхами великої долі».

Літературну годину  «Тарас Шевченко – художник слова і пензля»  провела   бібліотекар  бібліотеки –філіалу  с. Лук’янівка В.В.Берещенко.

В 1-му етапі Всеукраїнського огляду-конкурсу читців, присвяченого пам‘яті Т.Г.Шевченка  «Живи Кобзарю в пам’яті  людській» взяли участь читачі  Баришівської центральної бібліотеки для дорослих, бібліотек-філіалів сіл Бзів, Волошинівка, Веселинівка, Коржі, Паришків, Перемога, Селичівка.  1 місце у віковій категорії 12-17 років отримала Альбіна Крамаренко (с. Коржі), 3 місце – Ірина Кушнір (с. Волошинівка), Гран-прі – Яхно Олена (с. Веселинівка). Всі учасники нагороджені дипломами відділу культури та туризму Баришівської селищної ради за участь у конкурсі.

Шевченківські читання «Слово Кобзаря  устами нащадків» проведені в

Баришівській центральній бібліотеці для дорослих, бібліотеках-філіалах сіл Бзів, Волошинівка, Веселинівка, Коржі, Паришків, Перемога, Поділля, Рудницьке, Сезенків, Селичівка.

 

Зав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС

Наталія Лавріненко

кушнір ірина

IMG_20210306_100643