НБУ випустить монету до 150-ліття Крушельницької – МКІП

630_360_1542273346-230Національний банк України випустить до 150-ліття української оперної співачки Соломії Крушельницької монету номіналом 2 гривні, доступну для придбання з 19 жовтня. Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики в Телеграмі.

Зазначається, що на аверсі монети розміщено зображення Соломії Крушельницької в сценічному образі Аїди, обабіч від якої стилізовані куліси, прикрашені декоративним орнаментом та малий Державний Герб України. Водночас реверс містить на дзеркальному тлі портрет Крушельницької, праворуч від якого знаходиться стилізоване крило метелика, що символізує один з найвідоміших образів співачки в опері “Мадам Баттерфляй”.

Соломія Крушельницька – українська оперна співачка й педагогиня, яка народилася в нинішній Тернопільській області. За життя була визнана найвидатнішою співачкою світу. Також вона – володарка численних нагород й відзнак, зокрема, звання “Вагнерівська примадонна” XX століття. Повідомлялося, що на день народження Крушельницької 23 вересня на сцені Львівської національної опери відбувся Гранд-концерт на її честь.
1665656053-885
Джерело
Фото: Телеграм МКІП