НАША АРМІЯ – СИМВОЛ МУЖНОСТІ

20201013_110727Рубрика “Бібліотеки Київщини”

Матеріал поданий без змін

Святкувати День захисника України на офіційному рівні почали з 2014 року відповідно до указу тодішнього президента Петра Порошенка. Свято запровадили на тлі збройної агресії Росії на Донбасі та анексії нею Криму.

Датою Дня захисника України було обрано 14 жовтня, враховуючи історичні традиції вшанування українського війська. Цього дня, як відомо, святкується День українського козацтва та Покрова Пресвятої Богородиці, адже саме Матір Божу козаки вважали своєю небесною заступницею й покровителькою.

Крім того, 14 жовтня також вважається днем заснування Української повстанської армії (УПА) — військово-політичного підрозділу Організації українських націоналістів (ОУН).

День захисника України 14 жовтня фактично замінив звичне раніше свято 23 лютого – День захисника Вітчизни, який у СРСР був днем радянської армії.

Таким чином, уже шість  років поспіль Україна відзначає головне свято для своїх воїнів не за календарем сусідньої держави, а за українським – на свято Покрови.

У цей день українці поціновують воїнів, які в різні часи обороняли і обороняють нашу незалежність і територіальну цілісність, усіх захисників України незалежно від службового становища та статі.

Найкращі традиції захисників минулого успадкували бійці сучасних Збройних сил України, які сьогодні відстоюють суверенітет України у війні з російським агресором.

Наразі Українська армія активно модернізується, позбувається радянської спадщини та відновлює українські військові традиції. Наше військо стає однією з найбоєздатніших армій Європи, маючи за плечима більше 5 років досвіду боїв російсько-української війни.

Загалом це день, коли необхідно згадати полеглих воїнів унаслідок російської агресії, а також подякувати всім тим громадянам, які присвятили життя захисту української держави. І ми, працівники центральної районної бібліотеки, низько вклоняємося нашим захисникам та щиро дякуємо за спокійні дні і ночі та мирне небо над головою! Для користувачів до дня захисника України  в читальному залі  районної бібліотеки для дорослих оформлено книжкову виставку « Наша армія – символ мужності», тематичну викладку літератури «Запоріжська січ – оберіг волі українського народу» та зроблено історичний екскурс на цю тему.

20201013_121057

20201013_122116