«Листівки з України»: спецпроєкт розповість світові про зруйновані культурні об’єкти

630_360_1657269653-243Український інститут розробив цикл листівок про зруйновану чи пошкоджену культурно-матеріальну спадщину в Україні внаслідок воєнних дій російської федерації. Про це йдеться на сайті Українського інституту, який за підтримки USAID запускає міжнародну кампанію «Листівки з України»/«Postcards from Ukraine», що покаже світові зруйновані історичні та культурні памʼятки України. Вона розповість про завдану шкоду українській культурі окупантами внаслідок бомбардувань та обстрілів під час повномасштабної війни, яку Росія розпочала проти України 24 лютого 2022 року.

В рамках проєкту буде випущено понад 100 листівок про об’єкти культурної спадщини з різних регіонів України українською та англійською мовами, кожна з яких розповідатиме історію конкретної культурної пам’ятки, яка зазнала пошкодження. Детально ознайомитися з листівками можна на сайті проєкту, який постійно оновлюється. 

Як повідомлялося раніше, платформа Restore Together допоможе об’єднати потенційних інвесторів та виконавців, що сприятиме якнайшвидшому відновленню культурних пам’яток, що були зруйновані або пошкодження внаслідок воєнних дій російської федерації.

Фото: Український інститут

Джерело