Київщина домовляється з ЮНІСЕФ про реалізацію низки соціальних програм

630_360_1575968718-965Голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко розповів про переговори з ЮНІСЕФ щодо реалізації програм для розвитку комплексних соціальних послуг у регіоні. Про це він повідомив у Фейсбуці, 

Зокрема Руслан Кравченко обговорив із головою представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Муратом Шахіним та представниками ЮНІСЕФ Бенджаміном Фішером, Маріанною Зайчиковою та Миколою Шалахіним можливість реалізації низки проєктів, які мають задовольнити потреби громад регіону, що постраждали від російської агресії.

Кравченко уточнив, що йдеться про програми раннього розвитку дітей, допомогу молодим матерям, придбання шкільних автобусів, забезпечення необхідним обладнанням інклюзивно-ресурсних центрів, розширення можливостей для молоді, осучаснення бібліотек, забезпечення якісного водопостачання тощо.

Як зауважив голова КОДА, ще одне важливе питання – обладнання якісних укриттів у дитсадках та школах. За словами Кравченка, йдеться не лише про безпечні приміщення, де діти можуть перебувати в разі небезпеки, – це має бути сучасний, комфортний простір, який використовуватиметься для проведення позашкільних занять.

“Ефективність реалізації програм залежить у першу чергу від зацікавленості та якісної роботи самих громад. Тому розраховуємо на їх максимальну залученість у ці процеси”, – зазначив голова КОДА. Також він подякував партнерам з ЮНІСЕФ за підтримку та допомогу, яку вже отримала Київщина від цієї організації.

Як повідомлялося, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час зустрічі з представниками ЮНІСЕФ в Україні обговорив забезпечення захисту прав дітей, які постраждали через збройну агресію рф.

Джерело