Київські обласні курси підвищення кваліфікації працівників культури

20190606_103028Матеріал поданий без змін

05-06 червня 2019р. в Іванківському РБК пройшли Київські обласні курси підвищення кваліфікації  працівників культури.

В перший день заняття для всіх працівників культури проводили: директор курсів підвищення кваліфікації працівників культури  – Олександр Ілліч Шевченко, який звернувся з всупним словом до всіх присутніх та кандидат психологічних наук – Олена Георгіївна Кобернюк.

Олена Григорівна виступила перед присутніми з лекцією на тему: «Стрес в кар’єрі і житті людини». Провела тест схильності  людини до стресу. Кобернюк, О. Г. розповіла про типи темпераменту людини та їх реакцію на стресові ситуації, методи боротьби зі стресом, а також схематично продемонструвала вплив стресу на  життя людини.

На курсах підвищення кваліфікації другого дня занять перед працівниками Іванківської ЦБС виступила, директор публічної бібліотеки ім. Лесі Українки м. Києва, Романюк Ольга Іванівна на тему: «Публічні бібліотеки Києва: виклики часу». Вона ознайомила з мережею публічних бібліотек м. Києва, поділилась досвідом роботи своєї бібліотеки, розповіла про послуги та правила користування, які надає установа.

Ольга Іванівна також  ознайомила з сучасними технологіями, які застосовуються в бібліотечній роботі, електронним каталогом для користувачів. Поділилася унікальними  проектами «Бібліотека + театр», «Бібліотерапія: твоя книга щастя».

Для присутніх вона презентувала візитку бібліотеки – відеоролик:  «Моя бібліотека», в якому розповідається про публічну бібліотеку м. Києва очима користувача та сайт Цифрова бібліотека «Київ», де представлена колекція вибраних  цифрових об’єктів  про Київ, його історію, культуру, суспільне та економічне життя.

У своєму виступі Романюк О.І. розповіла про роботу публічних бібліотек Литви, які відвідала в квітні місяці цього року в рамках програми обміну досвіду роботи публічних бібліотек.

Ольга Іванівна запросила бібліотекарів району на сторінки свого блогу «Методична служба публічних бібліотек Києва».

Працівники Іванківської ЦБС отримали нові знання та подякували за цікаві заняття.

Яковенко Людмила,

бібліограф ЦРБ

20190606_110856

20190606_101203

курси1

курси 2