З історії Київської обласної бібліотеки для юнацтва

IMG_20200706_145403До 40-річчя КОБЮ

У рамках обласної краєзнавчої акції «З любов’ю до моєї бібліотеки: роки співпраці» продовжуємо публікувати цікаві події, які відбувалися у стінах нашої бібліотеки.

У 2008 році до директора Київської обласної бібліотеки для юнацтва, Заслуженого працівника культури України Г. Й. Сороки звернулися працівники одного з провідних телеканалів України з проханням провести зйомки українського документального серіалу про найнахабніших шахраїв країни – «12 найкращих шахраїв України». Ведучий програми – заслужений артист України Остап Ступка.

Кожен випуск програми – окреме розслідування, що має документальний характер. Творцям проекту удалось роздобути судові справи і справжні оперативні зйомки.

У п΄ятій   серії «Бабуся шахрайка» розповідалося про стареньку львівську пані, чия кримінальна історія почалася з бібліотеки…

На згадку про участь у цьому проекті ми маємо подарунок – диск  програми «12 найкращих шахраїв України»,  подарований після презентації серіалу у лютому 2009 року!

Г. Й. фойє

Без имени 

«12 найкращих шахраїв України» — це історії про реальних людей, а не вигадки телевізійників, — розповідає Остап. — Це злочинці, які спробували ошукати не якусь окрему людину, а цілу державу. Кожна історія програми повноцінна настільки, що, якби наші вітчизняні кінематографісти вирішили написати на їхній основі кіносценарії, у них би вийшло цілих 12 захоплюючих детективних фільмів. Можливо, саме ваш сусід-пенсіонер уночі малює американську валюту, яку приймають у всіх пунктах обміну і навіть у банках, а ви про це й не підозрюєте».