Знайомтесь: нові надходження літератури!

  460353_f3240  У серпні 2022 року відділ комплектування та каталогізування документів підготував до передачі  у фонд бібліотеки 151 примірник нової літератури, отриманої від Українського Інституту Книги.

  Володимир Лис – український письменник, котрий став переможцем конкурсу «Гранд – коронація». Був також переможцем і лауреатом інших літературних конкурсів, таких як «Коронація слова»  Його твір «Жінка для стіни» – це яскравий зразок цікавого і динамічного детективу, сюжет якого тримає в напрузі від першої до останньої сторінки.

Наталія Матолінець лауреатка міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».Її роман «Варта у Грі. Артефакти Праги» про темну чаклунку Варту Тарновецьку, яка врятувала життя новому знайомому, дізналася найбільшу таємницю свого минулого і принагідно  долучилася до перевороту в магічному правлінні.

Ольга Мігель – письменниця з Кропивницького, призерка конкурсів «Коронація слова»  та «Брама» . В її романі «Голос давніх сновидінь», йде мова про дівчину Алісу, яка звикла переховуватись і втікати від чудовиськ, які вже рік наступають на п’яти. Та вона точно не очікувала опинитись у світі – де магія – щось буденне.

   Труднощі, з якими зіштовхуються школярі на порозі дорослого життя, у пору гартування характеру, – основна тематика повістей «Яблуня і зернятко» і «Звичайний шкільний тиждень» відомої письменниці Ніни Бічуї. Авторка не підказує читачам, як вирішити ту чи іншу проблему, текст  побудований так, щоб читач співпереживав героям, розчинявся в описаних подіях і ніби сам брав участь у пошуку виходу зі складних ситуацій.

 Повість Василя Карп’юка «Олекса Довбуш». Таємниця сили» – це історія найгрізнішого ватажка карпатських опришків Олекси Довбуша, яка почалася з впертого хлопчиська, який несподівано для себе отримав велику силу.

  Той хто  врятував одне людське життя  -  врятує цілий світ. Про це не знає дівчинка, що живе в маленькому кримському Селищі. Про те, під час Другої світової війни вона рятує єврейських дітей від неминучої смерті. Про це йде мова в романі знаної   української письменниці Ірен Роздобудько «Фаріде»

Урсула Познанські – одна з найуспішніших сучасних австрійських письменниць молодіжного жанру. У її трилері «Секулум» йде мова про гурт хлопців і дівчат, який вирушає на п’ять днів у дикий ліс зіграти рольову гру у стилі Середньовіччя, ані мобілок, ані сучасного одягу, навіть окулярів з собою брати не можна, натомість  – лляні свитки та дерев’яні мечі.

 Роман англійського письменника Джорджа Орвелла «Донька пастора», в якому автор з притаманною йому спостережливістю і глибиною розмірковує над питаннями віри та її втрати, оповідає про тамоване прагнення іншого життя і несвідомий пошук свободи від лабет та умовностей суспільства англійської провінції 30-х років минулого століття. В його ж романі «Нехай квітне аспідис тра» йде мова про те, як одного разу у міжвоєнному Лондоні людина мистецтва оголосила війну грошам.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Вільям Джеральд Голдінг- англійський письменник, лауреат Нобелівської премії з літератури 1983 року.  «Володар мух» – дебютний твір   автора, надрукований у 1954 році, майже одразу набув слави класики, але до того Голдінгу відмовили більше двох десятків видавництв.                                                                                                                                        

  Відкрий для себе найдивовижніший світ птахів, користуючись цим чудовим  провідником Сюзанни Девідсон, Сари Кортольд та Кейцт Девіс «Спостерігаємо за птахами», дізнайся  про вражаючі факти із життя птахів та відкрий для себе одне з найкращих місць для спостережень – власне вікно. «Морські та океанічні узбережжя» книга тих же авторів розповість тобі про світ живої природи, про тварин і рослини морського узбережжя.

  Дивовижна книга  Сари Кан та Крістіни Роджерс  «Дикі квіти» відкриє тобі таємниці світу квітів, а завдяки книзі Рейчел Фьорт і Луї Стовелла  «Комахи й інші  маленькі істоти» ви поринете у фантастичний світ мініатюрного королівства і відкриєте таємниці життя маленьких істот.

IMG-7293fc923bec7ff2aed5408ccfd5a816-V

IMG-bd3ca2c217daff9c1f830d0e89ff2e2f-V

IMG-807a2d8393d912370f520e30ffc57873-V

IMG-b8c8cb3c681244be359bbb680e24571d-V