Знайомтесь: НОВІ НАДХОДЖЕННЯ ЗА СІЧЕНЬ 2021!

    460353_f3240За  січень 2021 року КЗ КОР “Київська обласна бібліотека для юнацтва” отримала від Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України 50 примірників нової літератури.

Письменниця іспанського походження Наталена Королева в українську літературу прийщла  у зрілому віці, коли доля її пов’язала з митцем В.Королівим-Старим.

У її виданні «Сторінка з книги» представлено та хронологічно розміщено різножанровий доробок письменниці. Окремої уваги варті автобіографічні спогади письменниці про роки життя у Києві «На могилу вчителеві» ( про знайомство з композитором Миколою Лисенком), а також про приватну вечірку в Санкт-Петербурзі, де авторці вдалося вразити господарів та гостей виконанням  українського гімну. Видання «Вітраж» містить автобіографію та маловідомі твори Н.Королевої, які раніше публікувалися в різних еміграційних періодичних виданнях.

  Роман  української письменниці  Зоряни Лешко «Знайди мене».  Іван став першим чоловіком у житті Марії. З ним вона з наляканої дівчинки перетворилася на жінку, що знає собі ціну.

  Макс Кідрук  -  український письменник і популяризатор науки . Автор книжок «Не озирайся і мовчи», «Жорстоке небо», «Твердиня», Твори перекладено польською, російською, німецькою та чеською мовами. У романі Кідрука «Доки світло не згасне назавжди» сестри Рута й Індія, попри незвичні імена, проживають цілком   буденні життя: Індія навчається на лікаря, Рута закінчує одиннадцятий клас. Усе раптово змінюється, коли через нещасний випадок гине наречений Індії. Раніше близькі сестри віддаляються, звинувачуючи одна одну в тому, що сталося.

   До збірки «Вибране» увійшли твори письменників Миколи Зерова та Євгена Плужника. 

 Микола Зеров  – видатний лідер групи неокласиків. Євген Плужник винятковий і неповторний  поет-імпресіоніст.  Його твори сповнені ідеєю гуманізму, а своїми особистими витонченими враженнями та спостереженнями за мінливими  людськими відчуттями  і переживаннями він прагнув поділитися з читачем і вплинути на його світогляд.

     У романі українського письменника, журналіста Ілларіона Павлюка «Я бачу вас цікавить пітьма» мова йде про київського кримінального психолога Андрія Гайстера, якого відправляють консультантом у богом забуте селище Буськів Сад. Зимової ночі там зникла маленька дівчинка . А ще там водиться звір – серійний ман’як. Андрій вірить, що загублена дівчинка, попри все жива і він її знайде.

«Таке різдво»  –  нова збірка короткої прози сучасних українських письменників продовжує традицію різдвяних антологій « Видавництва Старого Лева».

  Мілан Кундера  – французький письменник чеського походження у своєму романі «Жарт» розповідає про Людвіка Яна, який не через ностальгію, а заради лихого жарту, точніше заради відплати, вирушає на свою малу батьківщину, в невеличке моравське передмістя. Також цікавий  його роман «Безсмертя»  про свободу й непереборний страх смерті, двозначність учинків та відвертість із собою.        

Орхан Памук  -  турецький письменник, прозаїк, володар найвищих світових премій, лауреат Нобелівської премії з літератури 2006 року. Твори Памука вийшли мільйонними тиражами в усьому світі, перекладені 63 мовами, його п’ять книг входять до переліку ста бестселерів у США. Роман «Рудоволоса жінка» був написаний у  2016 році. Ця історія починається в 1986 році, коли батько молодого хлопця Джема Челіка зникає з-за проблем з поліцією.

Роман «Бебі Джейн» відомої фінської письменниці і драматурга Софі Оксанен – твір більш інтимний. Головна героїня роману приїжджає у столицю, повна амбіцій підкорити  місто. Випадково зустрічає дівчину, яка поступово втягує її в дивні і нездорові стосунки.

  Джорджо Щербаненко (справжнє  ім’я Володимир),  сина українця і італійки справедливо називають батьком італійського детективу. Його перший роман «Приватна Венера» з головним героєм Дукою Ламберті після своєї публікації одразу привернув увагу критики і читачів.  Щойно звільнившись із в’язниці, Дука отримує нелегку роботу  – вилікувати від пияцтва й приглянути за Давидом Аузері, сином багатого фінансового ділка. «Молоді бузувіри» – третій роман серії про Дуку Ламберті  – побачив світ  1968 року. Після успішного розслідування Дука отримує офіційний дозвіл працювати у поліції.

  Анрі Шарр’єр  – французький письменник, який здобув свою популярність, завдяки автобіографічному роману «Метелик». Майже 15 років, як і його герой він боровся за своє чесне ім’я та свободу і таки отримав виправдання. Історія цієї боротьби стала основою легендарного «Метелика»

   «Ріка» норвезького письменника. композитора і піаніста Кетіля Бйорнстада  – чуттєвий і відвертий роман про несамовиту пристрасть до музики і відданість фаху. Іноді здається, що музика лине просто з поміж рядків.

   Роман відомого американського письменника Ірвіна Шоу «Вечір у Візантії» про знаменитого чоловіка , легенду кіно. Його знають мільйони. Блиск софітів і аплодисменти – звичайний супровід його життя. Крейг не відразу помітив, коли й чому все це зникло. 

   Головна героїня роману німецької письменниці Марлен Гаусгофер «За с тіною», чиє ім’я так і залишається неназваним, приїжджає на відпочинок до мисливського будиночка в горах  і опиняється відрізаною від світу прозорою непробивною стіною,що наче виросла між нею і цивілізацією.

   Роман ізраїльського письменника   Ешколя Нево «Три поверхи» складається з монологів сповідей трьох людей, які мешкають в одному будинку в благополучному передмісті Тель-Авіва. Три поверхи, три життя, три долі.

     Цікава серія легендарних романів від королеви детективу Агати  Крісті :»Наприкінці приходить смерть», «Карти на стіл», «Чалий кінь», «Убивство в Месопотамії».

20210128_142313

20210128_142422

20210128_142601

20210128_142642

20210128_142736