Звільнення Київської області

Безымянный

Ввечері 2 квітня Ганна Маляр повідомила про звільнення багатостраждальних Бучі, Ірпеня, Гостомеля та решти населених пунктів Київщини.

photo5312020895088360787Київська обласна військова адміністрація повідомляє, що в звільнених від загарбника населених пунктах Бучанського, Вишгородського, Броварського районів силами оборони проводиться зачистка, розмінування. Завозиться гуманітарна допомога. Після закінчення зачистки та розмінування комунальні служби почнуть відновлювати критичну інфраструктуру. Нагадаємо, що в звільнених населених пунктах діє посилена комендантська година до 6.00 5 квітня.

Працює спеціальна обласна моніторингова група, як фіксує наслідки агресії росії та знищення цивільної інфраструктури. Загалом руйнування зафіксовано у 35 з 69 територіальних громад Київської області, що складає 50,7 %. Критичних руйнувань завдано у Бучанській, Ірпінській, Гостомельській, Бородянській, Макарівській, Великодимерській, Пісківській ТГ. На сьогодні мова йде про більше 650 об’єктів.

og-imageНагадаємо, що Міністерство культури та інформаційної політики України, Асоціація інноваційної та цифрової освіти і компанія «Totonis» запустили міжнародну платформу #МояВійна (www.mywar.in.ua). З її допомогою кожен українець, як свідок жорстокої війни російської федерації проти України, може описати свою історію, викласти реальні факти та особисті переживання. На платформу, крім історії, можна додати відео або фото підтвердження військових злочинів, які скоюють російські військові на території України.