До обласної краєзнавчої акції “Бібліотека день за днем”

DSC08047зм12 липня всі бажаючі мали унікальну можливість ознайомитись з філателістичною експозицією «Останнім шляхом Кобзаря» в читальному залі Бородянської центральної районної бібліотеки для дорослих, яка вперше експонувалася в Київської області. Виставка була приурочена до 85-річчя Київської області. Відкриття виставки почалося з Благословення настоятеля Храму Різдва Присвятої Бородянської УПЦ Київського Патріархату протоієрея Дмитра Кошки.

Автор ідеї і організатор виставки – Олександр Володимирович Канівець, відомий філателіст, член Київського товариства Асоціації філателістів України, громадський діяч – розповів про історію створення експозиції. Для кожного з місць, де зупинялась похоронна процесія виготовлялись конверти за спецзамовленням з тематичними зображеннями. Під час маршруту здійснювалося спецпогашення конвертів у кожному місті та містечку відповідно до дати і навіть години перебування в ньому траурної процесії 150 років тому. Поштова кореспонденція (спецконверти з наклеєними відповідно до тарифів на пересилання тематичними марками) відправлялася адресатам, з якими було домовлено про повернення її ініціатору проекту О. Канівцю для формування цієї унікальної філателістичної колекції.
Зі словами привітання та подяки виступили директор Київської обласної дирекції Укрпошти Турчак Іван Миронович та директор Бородянської ЦБС Вашуленко Валентина Петрівна. Літературну композицію за сторінками «Кобзаря» представили члени студії «Сузір’я» районного Палацу культури ім.Т.Г. Шевченка на чолі з керівником Оксаною Ільницькою.
Серед гостей були присутні начальник відділу культури, національностей та релігій Вишинська Наталія Володимирівна, представники Бородянської селищної ради, працівники Укрпошти, поціновувачі філателії.
На виставці представлена посмертна маска Кобзаря, яка органічно доповнює ідею втілення останнього шляху Українського Пророка на Батьківщину.
Виставка діяла з 12 по 17 липня включно.

DSC08016зм DSC08020зм

DSC08038зм

DSC08013зм