Гурт Kalush Orchestra став амбасадором проєкту «Збережіть українську культуру». Учасники гурту зустрілися зі Шварценеггером

630_360_1666871310-652«Ми, гурт Kalush Orchestra, своєю діяльністю робимо все для того, щоб показати всьому світу, що наша культура є! Вона жива! Вона існує! Зараз її намагаються знищити. Тому ми раді долучитися до проєкту «Збережіть українську культуру» і закликаємо кожного з вас поширювати інформацію та донатити на відбудову зруйнованих будівель і пам’яток», – заявив лідер гурту Kalush Orchestra Олег Псюк. 
Мета проєкту «Збережіть українську культуру» полягає у приверненні уваги до воєнних злочинів країни-агресора росії в Україні, відновленні та збереженні об’єктів культурної спадщини, які постраждали від російської військової агресії, та загалом популяризації української культури у світі. Практичними завданнями проєкту є фіксація воєнних злочинів російської армії проти пам’яток культури України та залучення меценатів, донорів та представників світових урядів до збереження та відбудови української культурної спадщини.

За даними МКІП, на сьогодні зафіксовано понад 500 епізодів воєнних злочинів рф проти української культурної спадщини.

калушПереможці пісенного конкурсу Євробачення-2022, які перебувають на гастролях у США, побували в гостях у знаменитого американського актора Арнольда Шварценеггера. На своїй сторінці у Твіттері Арнольд Шварценеггер розмістив дві фотографії з українською групою. «Це було фантастично зустріти Kalush Orchestra, чемпіонів Євробачення від України. Ви мене надихаєте!», - написав актор.

Пізніше повідомлення про зустріч із зіркою світового кінематографу з’явилося і на офіційній сторінці гурту Kalush Orchestra в Інстаграмі.

«Поговорили про ситуацію в Україні та подякували за його підтримку, поділились наскільки це важливо для нас. Ви знаєте, Арнольд Шварценеггер активно підтримує українців з перших днів війни, за що ми йому дуже вдячні. Віримо, що закордонна підтримка буде тільки посилюватися. Приємно було зустрітись з такою легендою. Я, можна сказати, виріс на фільмах з його участю», – зазначив фронтмен гурту Олег Псюк.

Як повідомлялося, нещодавно Kalush Orchestra спільно з популярним фінським рок-гуртом The Rasmus випустили композицію під назвою In The Shadows Of Ukraine.
Джерело
Джерело
Джерело