В Україні 27 жовтня пройде національний тест із медіаграмотності

загруженоПід час Глобального тижня медіаграмотності Фільтр, національний проект з медіаграмотності Міністерства культури та інформаційної політики України, спільно з програмою USAID «Мріємо та діємо» та проектом «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», які виконуються IREX, проведе національний тест із медіаграмотності. 

До участі запрошені всі українці. Кожен учасник зможе перевірити, наскільки добре вміє боротися з фейками та відрізняти ворожу пропаганду. 

Тест можна буде пройти онлайн лише один день, 27 жовтня (четвер).

Платформа для проходження тесту буде відкрита тричі на день протягом 30 хвилин. Початок тесту — об 11:00, 15:00, 19:00. 

Пройти тест можна за посиланням, що буде опубліковано на сайті «Фільтра» 27 жовтня. 

Кожен учасник гарантовано отримає сертифікат, а 30 учасників, які дадуть найбільшу кількість правильних відповідей за найшвидший час, отримають подарунки — планшети, павербанки, колонки, рюкзаки, худі та ще багато іншого. 

Довідково.

Національний тест із медіаграмотності — це частина заходів від Фільтра, присвячених Глобальному тижню медіаграмотності, що святкують у всьому світі 24 – 30 жовтня.

Команда Фільтра вирішила організувати цей тест саме під час Глобального тижня медіаграмотності, аби заохотити українців розвивати критичне мислення та свій рівень медіаграмотності у час війни. Такий захід підвищить обізнаність населення України про методи дезінформації та інструменти перевірки фактів, а отже — зробить стійкішими до ворожої пропаганди.

Програма “Мріємо та діємо” впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX. Проект «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» виконується IREX за підтримки Посольства Великої Британії в Україні та Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні. Партнером події також є Міністерство молоді та спорту України. 

ДЖЕРЕЛО