Відрядження у Броварську РЦБС

P102074315 – 16 березня 2018 року завідуюча відділом комплектування та каталогізування документів Яворська Н.В. та завідуюча відділом збереження та реставрації бібліотечних фондів Кісленкова Л.В. здійснили виїзд в Броварську РЦБС з метою надання методичної та практичної допомоги з питань національно-патріотичного виховання юнацтва в умовах суспільних змін. В умовах, що продиктовані нелегким часом та неоднозначними обставинами економічно-політичної ситуації в країні, Броварська РЦБС особливу увагу приділяє таким завданням національно-патріотичного виховання, як:

-         утвердження в свідомості та почуттях юних особистостей патріотичних цінностей, переконань та поваги до культурного та історичного минулого України;

-         виховання поваги до Конституції України та державної символіки;

-         орієнтація на військово-патріотичне виховання підлітків.

 В усіх бібліотеках Броварщини проводиться робота з утвердження національних традицій. Бібліотечні працівники постійно беруть активну участь у загальнодержавних святкових заходах, культурних та історичних подіях свого населеного пункту (святкування 100-річчя Пухівської сільської ради, День села, різдвяно-новорічні свята, краєзнавчі розвідки і т.і.).

Для проведення заходів з патріотичного виховання бібліотекарі залучають учнів загальноосвітніх шкіл, воїнів-інтернаціоналістів, ветеранів Другої Світової війни, учасників АТО, місцевих депутатів, тощо. Для них на базі бібліотек створюються патріотичні любительські об’єднання, зокрема гурток патріотичного виховання для школярів «Юний патріот» (Руднянська сільська бібліотека) керівник  – завідувач книгозбірнею,офіцер військового управління, підполковник запасу Нерейко А.Б.

Для широкого кола користувачів у Броварській РЦБС діють книжково-ілюстративні виставки патріотичного спрямування: «Державні символи України  -  святиня народу»; «З історії державотворення України»; «Ветеранам і Героям  -  наш доземний уклін».

В усіх книгозбірнях проводяться обов’язкові інформування про нові надходження літератури з патріотичного виховання.

P1020759P1020746P1020762P1020756P1020754