Веселий пересмішник – щира душа України

12860345Матеріал поданий без змін

Літературна година з нагоди 130-річчя від дня народження Остапа Вишні

26 вересня у Ірпінській центральній міській бібліотеці було проведено літературну годину «Веселий пересмішник – щира душа України», присвячену 130-тій річниці від дня народження видатного українського письменника, новеліста, перекладача, класика сатиричної прози ХХ ст. Остапа Вишні, що відзначалась 13 листопада цього року.

Ведуча заходу бібліотекар Павленко Н.С. підготувала цікаву відеопрезентацію, в якій ознайомила слухачів з біографією письменника, його родиною, з літературною та громадською діяльністю до та після ув’язнення.

Під час заходу було продемонстровано тематичні відео: «Портрет. Остап Вишня», «Остап Вишня. Історія арешту», «Ні пуху, ні пера».

Було зроблено акцент на тому, що Павло Михайлович з дружиною неодноразово гостював у Ірпінському будинку письменників, де спілкувався з товаришами по перу, черпав натхнення у багатій ірпінській природі.

 У нелегкі часи довелося жити й творити видатному гумористу, але його невичерпний талант, жага до життя, прагнення зробити так, щоб народ усміхався, щоб розгладилася бодай одна зморшка, «… щоб очі мого народу, коли вони часом печальні та сумом оповиті, – щоб вони отакуньким шматочком радості засвітилися!»

Слухачі, серед яких, зокрема, були учні 10 класу Ірпінської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 12 з великим інтересом слухали розповідь про свого видатного земляка.

SAM_9413

SAM_9419

SAM_9415