Цей одвічний біль Афганістану

300_190_5a816ba154c07Матеріал поданий без змін

Чужа. Неждана. Непотрібна.

Геройство. Біль. Дочасна сивина.

Прокляття чаша випита до дна.

Жорстока тиша. Вибухоподібна

Війна. Війна. Війна.

Афганістан… У нашій свідомості це слово стало синонімом справжнього людського лиха, справжнього пекла. Афганська війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, понівечила долі. В ці пам’ятні лютневі дні ми вшановуємо  пам’ять кожного зі своїх земляків, воїнів, які не повернулися додому.

Напередодні 30-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану, а саме 11 лютого , працівники  Баришівської районної бібліотеки для дітей спільно з  бібліотекарем Баришівського НВК М.М.Милашич підготували й провели в Баришівській районній бібліотеці для дітей  годину пам’яті «Афганістан – то біль і смуток, чиєсь обірване життя». На захід, сповнений почуття патріотизму та гордості за земляків – героїв, були запрошені читачі-учні 8-Б кл., класний керівник С.І. Декрет та 6-А кл., класний керівник Н.Г.Шклярук . Ведучі заходу завідуюча бібліотекою О.Биба та провідний бібліотекар Ю. Гранько  згадали події страшної війни в Афганістані, в якій полягли і наші земляки та вшанували  їх  пам’ять хвилиною мовчання.

Гостем заходу був голова Баришівської районної організації УСВА (воїнів-інтернаціоналістів)С.М. Рощин, котрий поділився хвилюючими спогадами про війну в Афганістані.

Поезії, приурочені тим подіям, прочитали  читачі-учні  М.Грушицька, В.Саєнко, М.Грушицька, М.Мащенко, К. Макшанова, А.Рихлик.

Відбувся перегляд відео – кліпів : «Вспомним, товарищь…», «Мы уходим», А. Розенбаум «Монолог Черного тюльпана» та звучали  пісні про роки афганської війни.

До уваги присутніх була презентована книжкова виставка-спомин «Пройшли роки, війну ту не забути…»                                                          

Війни! Скільки їх було в історії людства. І завжди – це страждання, сльози, втрата самого дорогоцінного в житті, біль… Таким болем для багатьох громадян України став Афганістан. Залишається він біллю і сьогодні…

IMG_0171

IMG_0193

IMG_0207

IMG_0230

IMG_0235