Обухівська ЦРБ: «В майбутнє – здоровими»

20190319_121657(Матеріал поданий без змін)

Боротьба за здоровий гармонійний розвиток дітей та юнацтва є важливою сферою уваги та діяльності сучасного суспільства. Виховання культури здоров’я є одним із найважливіших напрямів роботи Обухівської ЦРБ. Людині з народження властиве прагнення до пізнання всього нового, цікавого, незвичайного. Іноді, для підсилення вражень, молоді люди починають палити, вживати алкоголь та психотропні наркотичні препарати. З метою профілактики вживання молоддю алкоголю, наркотиків, тютюну центральна районна бібліотека для дорослих провела для старшокласників ЗОШ№1 ім. Малишка годину здоров’я «В майбутнє – здоровими».

На зустріч з підлітками був запрошений лікар-нарколог Обухівської районної лікарні Петро Миколайович Федь із студентами Обухівського медичного коледжу: Едуардом Свириденком, Наталією Узай, Марією Ніцак, Яною Кузьменко. Лікар-нарколог розповів про проблеми ВІЛ-інфекції, СНІДу, проституції в Обухові і Обухівському районі, пояснив дітям до яких наслідків призводить безладне статеве життя, застеріг від легковажного ставлення до «легких наркотиків» та навів різні приклади з досвіду своєї роботи з пацієнтами.

Виступи студентів – майже своїх ровесників, що змістовно розповіли учням до яких жахливих наслідків призводить тютюнопаління, про курців активних і пасивних, про небезпечні хвороби, спричинені цією згубною звичкою, викликали у школярів особливу увагу. Також присутні дізнались про шкідливість вживання алкоголю, наркотиків, про венеричні захворювання, про проблеми в Україні ігроманії, токсикоманії, про залежність підлітків від гаджетів. Студенти звернули увагу учнів на те, як прожити життя, щоб до поважного віку зберегти своє здоров’я, не втративши прекрасної можливості радіти життю та прагнення до краси і фізичного удосконалення. Правильне харчування, фізичні вправи, загартовування, утримання від куріння, алкоголю, наркотиків, статеве виховання, правила особистої гігієни – це шляхи до здорового способу життя і довголіття. Молодь одностайно зробила висновок, що мистецтво продовжити життя – це мистецтво не скорочувати його.

До уваги учасникам зустрічі в читальній залі була запропонована розгорнута книжкова виставка «В майбутнє – здоровими», де представлена література про шкідливі звички людини та засоби їх подолання.

То ж будьмо здоровими!

20190319_15590920190319_12231520190319_11354920190319_11384020190319_114721