Йдемо в Європу, щоб бути Україною

123До Дня Європи в Україні

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. В Україні  День Європи відзначається у третю неділю травня відповідно до Указу Президента України від 19 квітня 2003 року №339/2003 “Про День Європи” . Відзначення Дня Європи в Україні – це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

На відзначення Дня Європи у КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для юнацтва»  відбулася  лекція-обговорення «Український національний характер у системі Європейського кіно та літератури». На захід був запрошений лектор-студент Київського Національного університету театру, кіно і телебачення, факультету режисури художніх фільмів Сорокін Андрій, який ознайомив відвідувачів про стан українського кінематографу та співпрацю із країнами ЄС.

Також у бібліотеці постійно діє пункт Європейської інформації (ПЄІ) «Україна – Європа: спільне майбутнє», де ви, шановні відвідувачі, можете дізнатися більше про економіку, право, культуру європейських держав та розвиток України на шляху до європейської спільноти.

Ми не лише територіально перебуваємо в серці Європи, а й ментально. Наші земляки стали видатними діячами науки і культури світу, Європи, справили значний вплив на інші галузі європейського життя. 

Приємно усвідомлювати, що українців підтримує світ, що ми особливо відчули останнім часом.  

IMG_4940

IMG_4937

IMG_4942

IMG_4957

IMG_4959