Гуцульський сир. Проект “Древо”
Частина 1
Бринза – це сир виготовлений переважно з овечого молока. Слово “бринза” існує також в румунській мові, де воно однак означає сир взагалі. Бринза згадується в літописах під 1370 роком як “валашський сир”, тобто сир древніх карпатських пастухів – влахів. UATV та проект «Древо» помандрує висого в Карпатські гори на полонину Псарівку, де ще до сьогоднішніх днів варять цей гуцульський делікатес. У 3-х частина, жміть “Читати далі”…
Частина 2
Сирні коники – це візитівка українських Карпат. Столицею цих виробів є село Брустурів Косівського району Івано-Франківської області. Саме там народилася традиція ліпити фігурки з розігрітого сиру. UATV та проєкт “Древо” помандрують високо в гори до Марії Петрів – народної майстрині з сирних коників.
Частина 3
Ферма “Гуцульська сироварня” – одна з багатьох місцин українських Карпат, де можна скуштувати справжні гуцульські сири. Бринза, вурда та багато інших сирних продуктів, виготовлених за стародавніми рецептами, розкриють перед вами свої найвишуканіши смаки.