Бібліотека – середовище розвитку нового покоління

IMG_4620Матеріал поданий без змін

29 травня в Іванківській ЦБС відбувся семінар бібліотечних працівників: «Бібліотека – середовище розвитку нового покоління». На семінарі виступали керівники: начальник відділу культури, національностей, релігій, молоді та спорту Н. К. Бірюк і директор ЦБС Лугиня Н. Д. Надія Костянтинівна розповіла про стан галузі культури в нашому районі, проблеми та перспективи розвитку, Наталія Дмитрівна – про участь працівників Іванківської ЦБС у ХІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції  та Книжковому Арсеналі.

З особливою цікавістю всі присутні переглянули флешмоб «Державний службовець і бібліотечна книга», започаткований Київською обласною бібліотекою  для дітей, в якому взяли участь бібліотекарі нашої ЦБС.

Провідний методист А. В. Гончаренко висвітлила питання «Сучасна бібліотека – інформаційний, дозвіллєвий центр місцевої громади», акцентуючи увагу бібліотекарів на роботу з дітьми воїнів АТО, учасниками АТО, ветеранами АТО/ ООС. Надала методичні рекомендації та поради по збору матеріалу з історії створення бібліотек Іванківського району.

  Т. С. Василенко, методист І категорії, зробила моніторинг основних показників роботи ЦБС за І півріччя та наголосила на завершенні роботи по збору матеріалів про ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

Про стан та розподіл книжкових фондів за галузями знань, їх рекласифікацію за таблицями УДК проінформувала провідний бібліотекар ВКіО І. К. Симоненко.

Деякі аспекти краєзнавчої роботи бібліотек: ведення краєзнавчої картотеки статей, бібліографічний запис документу, особливості організації та збереження краєзнавчого фонду були висвітлені бібліографом ЦРБ Яковенко Л. І.

В кінці присутні ділились враженнями, підбили підсумки роботи семінару та вітали ювілярів.

20190529_120737

IMG_4632

20190529_121826

IMG_4655

IMG_4680

IMG_4736