Видавнича діяльність – 2018

Волонтерство-1 Волонтерство, як засіб формування духовної культури молоді : інформаційно-методичні матеріали / [уклад. Н. О. Кліменко]; КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для юнацтва». – К., 2018. – 20 с.Матеріали містять загальну інформацію про поняття «волонтерства», про історію його виникнення, відомі світові течії та розповсюдження в Україні. Підіймається питання впливу волонтерського руху на духовне виховання молодих українців. Інформація буде корисною для вихователів, вчителів, учнівства та студентства. Завантажити (2 мБ) >>
Гончар-1

Собор слову Олеся Гончара : біобібліографічна довідка / [уклад. Н. О. Кліменко]; КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для юнацтва». – К., 2018. – 18 с. Матеріали містять біографічні дані про українського радянського письменника, літературного критика, громадського діяча – Олеся Гончара. Бібліографічна частина містить перелік рекомендованої літератури з числа актуальних періодичних видань. Інформація буде корисною для вихователів, вчителів, учнівства та студентства.

Завантажити (1 мБ) >>

Генетичний код-1

Генетичний код національної культури : біобібліографічні матеріали / [уклад. Н. О. Кліменко]; КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для юнацтва». – К., 2018. – 20 с. Матеріали створені до ювілеїв видатних українських діячів культури та містять біографічні дані про: Платона та Іларіона Майбород,  Людмили Старицької-Черняхівської та до 100-річчя створення Національної заслуженої капели бандуристів України імені Г. Майбороди. Бібліографічна частина містить перелік рекомендованої літератури з числа актуальних видань. Інформація буде корисною для вихователів, вчителів, учнівства та студентства.

Завантажити (1 мБ) >>

Науковий потенціал1-1

Науковий потенціал Української держави : інформаційно-методична довідка / [уклад. Н. О. Кліменко]; КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для юнацтва». – К., 2018. – 23 с. Матеріали створені до 100-річчя  утворення Національної Академії наук України, та до 100-річчя з дня народження видатного українського вченого Бориса Патона. Інформація буде корисною для вихователів, вчителів, учнівства та студентства.

Завантажити (3 мБ) >>

Вибір читача Вибір читача – 2017: рекомендаційний анотований список літератури: за результатами соціологічного дослідження «Краща книга 2017 року» / уклад. Л. О. Соколовська; КЗ КОР Київська обласна бібліотека для юнацтва. – Київ, 2018. – 23 с. Список містить книги що користуються попитом в читачів. Був сформований за результатами соціологічного дослідження «Краща книга 2017 року» що проводилося на базі бібліотеки. Для зручності вибору описи книг мають графічні позначки: мова видання, країна автора, інформація про ілюстрування видання чи екранізацію твору і т.п.. Всі книги зазначені в списку наявні в фондах КЗ КОР «Київської обласної бібліотеки для юнацтва». Для зручності пошуку рекомендаційний список має допоміжні покажчики: авторів та назв творів. Видання адресоване бібліотечним працівникам, читачам бібліотеки та всім хто шукає, що почитати. Завантажити (3 мБ) >>
Дрюон Історія може бути цікавою і захоплюючою: до 100-річчя знаменитого французького письменника та політика Моріса Дрюона, відомого своїми історичними романами : огляд творчості / уклад. Л. О. Соколовська; КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для юнацтва». – Київ, 2018. – 22 с. Видання містять інформацію про життя та літературну творчість знаменитого французького письменника та політика Моріса Дрюона, аналіз циклу історичних романів «Прокляті королі», інтерв’ю з Морісом Дрюоном взяте в 2005 році коли він приїздив в Україну, цитати з творів, бібліографію та фільмографію творів автора. Видання адресоване бібліотечним працівникам, історикам, літературознавцям, та всім зацікавленим творчістю Моріса Дрюона чи жанром історичних романів.Завантажити (3 мБ) >>
virtual_library_space Віртуальний бібліотечний простір : методичні рекомендації: до Всеукраїнського дня бібліотек / уклад. Л. О. Соколовська; КЗ КОР Київська обласна бібліотека для юнацтва. – Київ, 2018. – 26 с. Видання містить методичні рекомендації по створенню віртуального бібліотечного простору. Зокрема, детально розглянуто використання, таких форм роботи як: ведення веб-сайтів, сторінок у соціальних мережах, створення віртуальних виставок та буктрейлерів. Веб-сайт бібліотеки розглянуто з аспекту розробки – структура, зручність навігації; та контенту – інформаційне наповнення. Розроблено алгоритм та рекомендації, з роботи бібліотекарів в соціальних мережах. Приведено структуру, етапи створення, наповнення, особливості оформлення та сервіси для створення віртуальних виставок. Подано класифікації видів буктрейлерів, етапи та вимоги до їх створення, особливості монтажу та програмне забезпечення. Видання містить рекомендаційний список джерел за даною темою . Видання адресоване бібліотечним працівникам. 

Переможець Всеукраїнського конкурсу методичних видань “Фонтан ідей у бібліотечних виданнях”.

Завантажити (3 мБ) >>

Zemlyane Земляни : інформаційно-методичні матеріали: до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища / уклад. Л. О. Соколовська; КЗ КОР Київська обласна бібліотека для юнацтва. – Київ, 2018. – 49 с Видання містить інформацію з різних питань охорони навколишнього середовища. Розглянуто екологічні проблеми світу і України спричинені антропогенним впливом людини на природу, та можливі шляхи їх вирішення, як на державному рівні так і просто зміна повсякденних звичок. В методичній частині надано інформацію про міжнародні та українські екологічні організації, он-лайн мапи з місцями де приймають втор-сировину, та список фільмів про екологію. Видання містить, за даною темою, рекомендаційні списки літератури та статей у періодичних виданнях наявних у фондах бібліотеки. Видання адресоване бібліотечним працівникам, викладачам, вчителям, студентам та всім небайдужим до майбутнього людства на планеті Земля.

Переможець Всеукраїнського конкурсу методичних видань “Фонтан ідей у бібліотечних виданнях”.

Завантажити (5 мБ) >>