Київщина – сузір’я злагоди

IMG_2875З нагоди відзначення 26-ї річниці Незалежності України в Київській області відбувся    ІІІ  фестиваль національних спільнот «Київщина  - сузір’я злагоди». Організатором заходу  є  управління культури,  національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації. Фестиваль пройшов у  Національний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році» (Київська область, Вишгородський район, с. Нові Петрівці, вул. Ватутіна, 67). Мистецько-культурні заходи відбулися за участі керівництва Київської області, дипломатичного корпусу, представників Міністерства культури України, релігійних організацій та   національних меншин, громадських організацій та обласних  установ, закладів   в галузі культури.   Головною метою фестивалю було налагодження зв’язків, обмін досвідом та пошук нових можливостей щодо поглиблення співпраці. Програма заходів складалася із двох частин: «Духовно-культурна платформа» та «Пікнік Єдності».

     Робота «Духовно-культурної платформи» розпочалась з вітальних промов керівництва області, послів та представників дипломатичного корпусу, Міністерства культури України, духовенства, почесних гостей.

    А гостей було багато: Рада національних спільнот України, Спілка поляків Бородянського району, Товариство Поляків Білоцерківщини, Єврейська громада «Міцва» м.Біла Церква, Польске культурно – освітнє товариство «Родина», ВГО  «Діаспора чеченського народу», Київського товариства греків ім. Костянтина Іпсіланті, ГО «Форум народів України», ГО «Київська татарська громада»; представники: Української Православної Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату, Українська автокефальна православна, Духовне управління мусульман України УММА, Київського обласного об’єднання Української Церкви християн віри євангельської, РО «Релігійне Управління Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні», Неформальна група міжрелігійного миру.

      Для присутніх  була проведена екскурсія  Національним Музеєм-заповідником «Битва за Київ у 1943 році», а  почесні гості поклали квіти до пам’ятних  місць на території музею. Метою «Пікніка Єдності»  була популяризація культури, звичаїв та традицій різних народів, неформальна міжкультурна та міжрелігійна комунікація.  На сцені виступили різні творчі колективи.

    КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для юнацтва»  була запрошена на це неймовірне дійство. Під час заходу директор бібліотеки Сорока Галина Йосипівна та заввідділом обслуговування  Шмідт Олена  Олександрівна  спілкувалися з представниками різних релігійних конфесій, національних меншин, громадських організацій, що діють на території Києва і Київської області.  Бібліотекою були представлені  книжкові виставки:  «Духовність визначає буття» та «Вірю я крізь терни пройде Україна моя». Література, яка презентована на виставці була цікавою для присутніх, бо це  духовні та  історичні видання, які розкривають  суть  українства, його духовного і громадського життя. 

     Доречним доповненням до книжкової виставки стали краєзнавчі роботи науково-методичного відділу КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для юнацтва» , які розповідають про Київ і Київщину, на території якої мирно співіснують ці релігійні громади.

IMG_2794

IMG_4004

IMG_2754

IMG_2787

IMG_2779

IMG_2767 

IMG_2774 

IMG_2780

IMG_2879

IMG_2884

IMG_2902

IMG_2923

IMG_2928IMG_2937