І ворог нашу мужність не зборов

1До Дня пам’яті і  примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

8 та 9 травня відзначаються Дні пам’яті та примирення, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни в Європі, проголошені  Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН. 

З нагоди Дня пам’яті і  примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для юнацтва» розгорнута книжкова виставка «І ворог нашу мужність не зборов». У виданнях, які представлені для ознайомлення висвітлюються  причини виникнення Другої світової війни,  відтворюється  широка панорама подій від початку війни в 1939 році до капітуляції нацистської Німеччини, а також розглядається внесок України у досягнення перемоги над нацизмом.

З 2015 року, відповідно до Указу Президента України відзначається  День пам’яті та примирення. Вшанування загиблих розпочинається 8 травня – разом з Європою та світом, і продовжується традиційно 9 травня. Донедавна на офіційному рівні відзначалося лише  9 травня – свято Дня Перемоги. 8 – 9 травня українці доповнюють  свій одяг червоним маком — символом пам’яті майже 8 мільйонів загиблих співвітчизників та 65 мільйонів убитих у Другій світовій війні по всьому світові.

Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями Об’єднані Нації. Не забуваємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться.

photo_2019-05-07_11-54-17

photo_2019-05-07_11-54-16