Феномен хрещенської води

Пов’язане зображення19 січня відзначаємо Водохреще. Це свято має ще й іншу назву — Богоявлення, бо саме цього дня, за християнськими переказами, Син Божий прийняв хрещення на річці Йордан. З давніх-давен відомо про дивовижні цілющі властивості хрещенської води, проте фізична причина феномену досі лишається нез’ясованою.

Український вчений Михайло Курик уже понад десятиліття досліджує, як змінюються властивості води в цей період. Результати хоч і здаються неймовірними, – незаперечні: науково доведено, що фізичні характеристики води під час зимових свят змінюються. Максимуму зміни сягають на Водохреще.

«2003 року церква звернулася до Інституту фізики із запитом: що вчені думають про таке явище, як Водохреще, як його розуміти? Із цього приводу я зустрічався з патріархом Філаретом, що було дуже важливо, бо фактично отримував від нього схвалення, що це не перевірка церкви. Питання було в тому, чи може фізика щось сказати з приводу цього феномену. Церква стверджувала, що 19 січня Божа благодать спускається на Землю й вся водна гладь набуває енергії та оживає», — згадує засновник відділу молекулярної фотоелектроніки Інституту фізики НАН України, директор НДІ екології людини доктор фізико-математичних наук професор Михайло Курик.

Основна особливість води, розповідає науковець, така: вона дуже добре акумулює енергію. Скажімо, якщо перед двома співрозмовниками поставити по склянці з водою, а потім провести виміри цієї води, виявиться, що в кожній склянці вона неоднаково змінить фізичні властивості.

У співпраці з церквою Київського патріархату вчений почав шукати, за що зачепитися. Який показник вимірювати? Зрештою дійшли висновку: перше, що було бажано виміряти, — це так звана структура, або кластерність води. «Молекула Н2О тетраедрична. Разом із домішками, що є у воді, створюються так звані конгломерати, які дихають. Треба було навчитися вимірювати їх у динаміці. Це міряється величиною кислотно-лужної рівноваги РН. У перших дослідженнях були зосереджені на цьому», — пояснює він, перегортаючи сторінки із графіками та діаграмами, на яких результати багаторічних досліджень.

«5 січня 2003 року нині вже покійний заступник директора Інституту теоретичної фізики Антонченко, визначний фахівець у дослідженнях властивостей води, привіз мені 25 запакованих півлітрових пляшечок води. Досліди тривали до 22 січня. Коли потім порівняли всі показники, то побачили зміну енергетичних характеристик води: з’ясувалося, що вона «відчуває» Різдво, Новий рік за старим стилем, а найбільші зміни відбуваються саме на Водохреще», — розповідає Михайло Васильович.

Відтоді щороку з 9 до 23 січня професор Курик за допомогою приладів проводить виміри цієї води. «Те, що змінюється її енергетика, ми довели стовідсотково, — каже він. — Неймовірно, але факт: вже понад десятиліття в жодній пляшці вона не зацвіла й не зіпсувалася, чудово зберігаючи всі характеристики. Це дало змогу підтвердити феномен хрещенської води й зробити певний висновок про космологічну природу Водохреща. Вплив космологічних чинників циклічно повторюється щороку.

Як впливають ці події на людину? Через її внутрішню воду. Адже що основне в живому організмі? Вода, яка там завжди є, це так звана внутріклітинна вода».

Дивна річ: на Землі пропорції води такі самі, як у людському організмі, — дві третини. Після народження організм людини має визначене природою співвідношення зв’язаної внутріклітинної води та вільної міжклітинної. Цей баланс має підтримуватися постійно. Це означає, що щодня людина повинна пити таку воду, яка максимально підтримує це співвідношення. Що довше вона підтримує цей баланс, то довше залишається здоровою. Від низькоякісної води страждають передовсім ті органи, де її багато, — мозок, статеві клітини, кровоносна система. Згідно з даними ВООЗ, 80% усіх проблем людини пов’язані з якістю питної води.

Упродовж цього часу з’ясувалася ще одна закономірність, яку важко було передбачити: коли Михайло Курик проаналізував фізичні характеристики пляшок із водою, виявилося, що параметри води — і це не містика — синхронно змінюються з фазами проходження Місяця знаками зодіаку.

Вода, набрана на Водохреще, особливо цілюща і має лікувально-профілактичне значення. Її п’ють, якщо почуваються зле, кроплять у разі зурочення. «Хрещенська вода має дуже добру енергетику, яку зберігає роками», — наголошує науковець.

Хрещенську воду треба набирати у першій половині дня 19 січня з будь-якого джерела, головне, щоб була чистою. Найкраще джерельну. Таку воду можна пити щоранку, додаючи столову її ложку в склянку звичайної води. Вона дуже добре піднімає енергетику людини чи будь-якої живої структури.

Ще одне диво полягає в тому, що коли цю воду не ізолювати, до вечора 19 січня її властивості зникають. Тому хрещенську воду треба зберігати в керамічному посуді щільно закритою. Тоді вона збереже властивості впродовж багатьох років. А під час освячення потрібно, щоб ємність із водою була відкритою.

Складається враження, каже вчений, що з 18 на 19 січня Земля проходить якесь особливе опромінення, в результаті якого всі живі структури набувають енергії. Як достеменно пояснити це, науковці поки що не знають.

Воістину дивовижні секрети Всесвіту: така, здавалось би, проста й звична для всіх нас вода приховує ще багато таємниць, і людство — лише на порозі їх відкриття. Пишаймося, що один із важливих кроків зробили наші українські науковці.

Джерело: Тетяна МОІСЕЄВА, Урядовий кур’єр