Унікальна творча зустріч з братами Капрановими

Капранови3До обласної акції “Бібліотека: день за днем”

У чудовий сонячний перший день весни у Богуславській районній бібліотеці відбулася унікальна творча зустріч з відомими українськими письменниками, публіцистами, видавцями та телеведучими – братами Капрановими.

Віталій та Дмитро народилися у Молдові, а виросли у Миколаєві, звідки була родом батькова сім’я. Дитинство минуло в Очакові Миколаївської області, там же у 1984 році закінчили середню школу. Крім загальноосвітньої, закінчили ще спортивну (греко-римська боротьба) та музичну (фортепіано) школи. Отримали дві вищі освіти. Одружені зі сестрами-близнючками. На початку 90-х почали писати першу книжку “Кобзар 2000″, яку закінчили через 10 років і яку перевидавали вже 7 разів. «Мальована історія Незалежності» – п’ять, «Приворотне зілля» та «Веселих свят!» двічі, «Щоденник моєї секретарки»  –  тричі. А ще були «Зоряний вуйко» для підлітків та «Закон Братів Капранових» для політиків. І жодна з книг не схожа на іншу.

Оскільки видавництво українських книжок занепадало, Віталій та Дмитро відкрили власний видавничий бізнес. 1999 року ‪‎письменники, канал 1+1 і бренд “Корона”вперше провели конкурс української гостросюжетної літератури “Золотий Бабай”, у якому переміг Василь Шкляр з книгою “Ключ”. У 2000 році вони заснували видавництво “Зелений пес”, першою виданою книгою став роман “Я, зомбі”Леоніда Кононовича. Сьогодні видавництво «Зелений пес» видає понад 60 назв українських книжок щороку і є одним з лідерів на ринку художньої літератури.

З 2009 року Брати Капранови є кураторами культурної програми ярмарку «МЕДВІН: Книжковий світ». Також Віталій та Дмитро були ведучими проекту соціальних розслідувань «Брат за брата» на телеканалі «зік», де вони ділилися історіями, котрі ілюструють, що лише разом українці здатні відстояти свої права.

Книгу «Забудь річка» представили 21 березня 2016 року, після чого розпочався всеукраїнський тур презентації книги райцентрами України. Новий роман братів Капранових доводить, що останні драматичні події в Україні можуть дати матеріал не тільки для роздумів, але й для чудової історії, в яку окрім бурхливих років, що передували Євромайдану, увійде практично вся історія нашої країни за останні 80 років. Так каже про цю книгу письменник Андрій Курков.

Братів двоє – письменник один. Вони вже 15 років пропонують читачам свої книги та твердять, що у своїх книжках нічого не вигадують, а героїв та події беруть із реального життя.

Зустріч пройшла надзвичайно пізнавально та цікаво! Захід відвідали близько сотні гостей. Усі залишились під приємним враженням: задавали питання, фотографувалися, купували книги.

Ми щиро дякуємо цим прекрасним людям – братам Капрановим, за те, що вони відвідали нашу бібліотеку та подарували массу вражень та позитивних емоцій!

Капранови2Капранови