Технології доповненої реальності для читання

17020924_2Скоро настануть літні канікули, коли можна присвятити час улюбленим заняттям. КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для юнацтва» знайомить з цікавою інформацією про книгу Л. Керролла «Аліса в Країні Чудес» з ілюстраціями Євгенії Гапчинської, та з доповненою реальністю.

Видання  відображає фантастичну реальність, створену автором цього захоплюючого тексту. Герої книги оживають на її сторінках завдяки використанню технології доповненої реальності. Оживити персонажів та подивитись серію мінімультфільмів можна за допомогою спеціального додатку.

Iдея створення унікального видання належить українській компанії Аrt Nation, а оживити унікальних героїв казки змогли талановиті розробники з Києва компанії Live Animations Сorp.

«Оживити» ілюстрації і подивитися мінімультфільм можна за допомогою спеціального додатку WONDERLAND – AR. Розпізнати «оживаючу» картинку допоможе спеціальний значок із кроликом, що біжить. Аби побачити «магію» у дії завантажте додаток WONDERLAND – AR на планшет або смартфон наведіть на картинку з позначкою і герої книги почнуть «оживати» прямо на її сторінках. Дива почнуть прямо на обкладинці!

Під час навчального проекту «Для молодих та разом з молодими», який діє в КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для юнацтва» пройшли чергові заняття для бібліотекарів області, що обслуговують юнацтво. Тема занять: «Ефективна робота бібліотек в сучасних умовах – орієнтир на користувача». У заході взяла Бояринова Оксана, PR-менеджер виконавчого офісу УБА, голова Молодіжної секції УБА з тренінгом «Мобільні технології в обслуговуванні користувачів бібліотек»,

І ось приклад використання мобільних додатків у читанні! Отож маємо «Аліса в країні див» яка використовує технологію доповненої реальності, як Pokemon GO.

На сторінках книги ми зустрінемося із різними чудернацькими істотами, що дивувують  своїми здібностями та вчинками. Деякі з них є добрими, але незвичними, наприклад, Чеширський кіт, Пелікан Додо. Інші, навпаки, дуже неприємні, злі та невиховані – це Королева Сердець та її піддані. І взагалі, все у тій країні  не так, але Алісі і нам, читачам, буде цікаво подивитися, що відбувається в іншому світі!