Сучасний формат публічної бібліотеки: простір для читання, спілкування, творчості

44261187.bdb74y3bjk.W665Матеріал поданий без змін

17 жовтня 2018 року на базі Броварської центральної районної бібліотеки відбувся черговий семінар-практикум «Сучасний формат публічної бібліотеки: простір для читання, спілкування, творчості» за участю бібліотечних фахівців ЦРБ, бібліотек-філій комунального закладу Броварської районної ради «Броварська централізована бібліотечна система» та книгозбірень об’єднаних територіальних громад.

На виконання Указу Президента України «Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!» № 361/2017 від 14.11.2017 семінар було розпочато тематичною зустріччю з директором Четвертого київського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергієм Бреусом, який познайомив присутніх з метою проекту та його ключовими елементами, підкресливши, що він реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги за підтримки міжнародних партнерів.

«Це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість захистити свої прав кожному», – наголосив правник.

Директор КЗ БРР «Броварська РЦБС» Кошелєва Л.В. зазначила, що ця зустріч – лише перша сходинка серед запланованих тематичного циклу «Я маю право!» для бібліотечних працівників та користувачів книгозбірень, і запросила колег взяти участь у ярмарку творчих ідей «Мої права – моя фортеця».

Виступаючі прозвітувалися про проведені та заплановані тематичні заходи щодо підвищення рівня знань громадян, які їм гарантовані Конституцією та законами України, а також презентували свої плани роботи із відзначення Всеукраїнського тижня права.

Про бібліотечний мерчандайзинг та його головні принципи розповів методист І кат. методично-бібліографічного відділу ЦРБ Лисенко С.М., наголосивши на реальній можливості книгозбірень зробити бібліотечний простір більш дружнім до читачів. Як приклад, було наведено високотехнологічну бібліотеку у м. Сейняйокі (Фінляндія) та продемонстровано тематичне відео.

Після віртуальної подорожі відбулося обговорення з питань осучаснення іміджу бібліотек та налагодження міцних каналів комунікації з нинішніми та потенційними читачами.

Директор КЗ БРР «БРЦБС» Кошелєва Л.В. підбила підсумки чергового семінару-практикуму для бібліотечних працівників та наголосила на можливості колег отримати необхідні консультації у фахівців Центральної районної бібліотеки, а також ознайомитися з літературними новинками.

DSC00758

DSC00761