Співпраця із Code club UA

welcome_to_code_club_ua_newКЗ КОР «Київська обласна бібліотека для юнацтва» є територією духовності знань, помічником в освіті, професійному становленні, організації дозвілля.  Сучасні тенденції розвитку бібліотечної справи спричинили необхідність відшукувати та приймати участь у різноманітних бібліотечних та партнерських проектах.

Наша бібліотека розпочинає співпрацю із  Всеукраїнською мережею безкоштовних факультативних волонтерських клубів кодування для дітей 9-11 років Code Club UA. Його мета полягає в тому, щоб  надихнути нове покоління та підвищити інтерес до комп’ютерної науки і цифрових рішень.

У КЗ КОР «Київській обласній бібліотеці для юнацтва» у суботу 3 лютого відбулося перше заняття з учнями 4-5 класів загальноосвітніх шкіл м. Києва. Викладачем  курсу є Капаліна Наталія.  Тема першого   уроку – Середовище програмування Scratch.

Code Club було створено у Великій Британії веб-дизайнером Клер Саткліф і програмістом Ліндою Сандійк у квітні 2012 року. Тепер Code Club існує вже у 32 країнах світу, від США і Бразилії до Австралії і Нової Зеландії.

 В Україні організатором клубу є Макаров Максим. Програма Code Club має 4 рівні, кожен з яких є складнішим за попередній і складається з набору проектів та завдань. Виконання цих завдань не лише передбачає набуття знань та практичних вмінь, але й стимулює дітей до використання власної уяви в процесі створення креативних проектів. Засідання клубів відбуваються один раз на тиждень у школах, бібліотеках або будинках дитячої творчості і тривають одну годину, де  діти вчаться програмувати, створюючи комп’ютерні ігри, анімацію і веб-сайти.

WP_20180203_002

WP_20180203_001