Слова Господню мають силу…

Рисунок11

До Міднародного дня рідної мови

Президент України Петро Порошенко підписав указ “Про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови”. Указом передбачено затвердження цільової програми на 2018 – 2028 роки, спрямованої на забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя, створення єдиного культурного простору України та збереження цілісності культури.

З цієї нагоди та до Міжнародного дня рідної мови у нашій бібліотеці розгорнута книжкова виставка «Говоріть! Хай слова в розмові  веселяться». Користувачі з великим задоволенням гортають сторінки видань, які знайомлять з історією рідної мови, мовознавчою стилістикою, а також з народною творчістю нашого народу. Запрошуємо відвідувачів ознайомитися із постійно діючою книжковою виставкою «Слова Господню мають силу: у них любов тисячоліть».

Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов, стільки разів ти людина. Але ми  впевнені, що без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною власного народу, його історії та культури. «Мова – це душа народу, а народ без мови – не народ», – говорив Володимир Сосюра.

IMG_4833

IMG_4834

IMG_4837