Сильні духом прославляють Україну

IMG_1595

До Обласної краєзнавчої акції “Бібліотека: день за днем”

Коли зустрічаються близькі по духу люди або однодумці – спілкування особливо приємне.

21 вересня 2017 року в читальній залі Броварської центральної районної бібліотеки відбулося чергове засідання клубу «У колі друзів». «Сильні духом прославляють Україну» – така тема була представлена учням 8-Б класу Броварської ЗОШ I-III ст. № 6. На зустріч був запрошений рекордсмен світу з параолімпійського плавання Іваненко Олег Валерійович, який своїм життям стверджує, що сила волі людини творить чудеса. Після тяжкої травми він не зламався, а довів усім, що маючи бажання, можна досягнути високих результатів. Колишній параолімпієць зараз має власний бізнес та будує політичну кар’єру.

Олег Валерійович розповів школярам про свої спортивні досягнення та про чергову перемогу, адже 28 червня 2017 року Олег встановив світовий рекорд із тріатлону – подолавши за 35 годин дистанцію довжиною 228 кілометрів. 4 км він проплив – на це йому знадобилося 2 години 15 хвилин, далі – 182 км на хендбайку (22 год. 30 хв.) і останній етап – дистанція 42 кілометри на інвалідному візку (10 год. 30 хв.).  Свою перемогу він присвятив 21-й річниці Конституції України.

Олег Іваненко вважає, що людина повинна постійно розширювати горизонти власних можливостей. Свого часу він поставив завдання – встановити світовий рекорд із плавання, з затримкою дихання, на дистанцію довжиною 50 метрів. Під час спроби встановити рекорд у Великий Британії, за декілька метрів до фінішу, у нього зупинилося серце. Його повернули до буття, а рекорд Олегу таки підкорився.

Як депутат Київської обласної ради, Олег Валерійович поінформував присутніх про проблеми, які існують у нашому регіоні, а також поділився планами на майбутнє. Свою увагу він планує зосередити на низці соціальних питань, від вирішення яких залежатиме здоров’я та благополуччя броварчан. А це, перш за все, покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів та закладів культурних, та спортивних установ.

До уваги школярів було продемонстровано відеоматеріал про досягнення Олега Іваненка. Молодь  ознайомилась з автограф-сесією «Ми багато зробили і багато ще зробимо», яку було презентовано в читальній залі Броварської ЦРБ з нагоди цієї зустрічі.

Присутні щиро подякували Олегу Валерійовичу за цікаву розповідь, побажали йому життєвої енергії та встановлення нових спортивних рекордів.