Присудження літературної премії імені Григорія Косинки

загружено10 жовтня 2018 року в обласному управлінні культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації відбулося засідання Комісії з розгляду питань щодо присудження Київської обласної літературної премії ім. Григорія Косинки. На засіданні Комісії була присутня директор нашої бібліотеки Галина Йосипівна Сорока, яка є її членом.  На розгляд Комісії було представлено  книги таких авторів: 

  • збірка поезій Ніни Ігнатенко «Сто ронделів»;IMG_4337
  •  збірка поезій Вадима Косьміни;IMG_4346
  •  збірка поезій Петра Розвозчика «Сувій дороги»;IMG_4339
  • пригодницько-психологічний роман Сергія Саєнка «Ловець вітру»;IMG_4348
  • художньо-документальна книга Олександра Хмельовського “Час мужності”;viber image
  • книга Тетяни Кудінової “Сага про киян”.паар

У результаті обговорення представлених книг, а також таємним голосуванням визнано претендента на присудження Київської обласної літературної премії імені Григорія Косинки роман  Сергія Саєнка «Ловець вітру».

Цей твір став помітним явищем у культурному житті Київщини та України. В романі психологічно тонко виписані постаті та вчинки не тільки головного героя Корнія, а й інших героїв, кожен з яких є надзвичайно цікавою особистістю. Події роману відбуваються напередодні Революції Гідності, коли обурення підприємців і простих громадян криміналізацією суспільства досягає апогею. Автор роману показав себе тонким психологом і знавцем найпотаємніших порухів людської душі, що є причиною найнесподіваніших вчинків героїв твору.

Сергій Миколайович Саєнко народився 25 серпня 1958 року. Має дві вищі освіти, ліквідатор аварії на ЧАЕС І категорії, Полковник,член Національної спілки письменників України, пенсіонер. Сергій Миколайович проживає у місті Боярка. У своєму доробку він має надруковані оповідання «Конверсія», «Доказ», поему «Два Тараси», численні вірші. Письменник є переможцем та лауреатом багатьох міжнародних і всеукраїнських літературно-поетичних конкурсів.

Наш колектив щиро вітає переможця п. Сергія Саєнка та бажає йому творчих здобутків. Повідомляємо, що ознайомитися із його романом ви, шановні читачі, можете у  нашій  обласній бібліотеці для юнацтва.