Обласний семінар-практикум «Бібліотеки, що обслуговують юнацтво: виклики, проблеми, можливості» (червень 2018)

IMG_20180621_101551-1Відповідно до Закону України  «Про бібліотеки і бібліотечну справу», плану роботи управління культури, національностей та релігій Київської облдержадміністрації  на 2018 ріку у КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для юнацтва» відбувся обласний семінар-практикум «Бібліотеки, що обслуговують юнацтво: виклики, проблеми, можливості». У заході взяли участь бібліотечні працівники районних та міських ЦБС Київської області, що обслуговують юнацтво.

Відкрила семінар-практикум директор КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для юнацтва» Г.Й Сорока. Галина Йосипівна побажала всім гарного настрою та плідної праці.

IMG_3993

Головний спеціаліст управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації В.М. Гонтарук ознайомила присутніх із актуальними питаннями діяльності публічних бібліотек Київської області.

IMG_20180621_102147

Сопова Т.П., заступник директора з науково-методичної роботи Державної бібліотеки України для юнацтва надала консультацію бібліотечним працівникам про академічну доброчесність: уроки для бібліотекарів.

IMG_20180621_112247

Цікавим був виступ Біленко Я.Б., директора центральної бібліотеки ім. Тараса Шевченка для дітей міста Києва. Яна Борисівна розповіла присутнім про розвиток дитячих бібліотек в сучасних умовах.

IMG_20180621_110026

Керівник відділу молодіжної роботи Державного інституту сімейної та молодіжної політики, адміністратор програми «Молодіжний працівник» Мукосєєва Л.П. познайомила бібліотекарів із сучасними можливостями молодіжної роботи в бібліотеці та презентувала каталог «Кращі практики молодіжної роботи – 2017».

IMG_3949

Про публічну  та проектну діяльність Київської обласної бібліотеки для юнацтва цікаво розповіла бібліотечним працівникам області заступник директора з науково-методичної роботи КОБЮ Василькевич Т.І.

IMG_3979

Змістовним був виступ завідувача відділом обслуговування користувачів КОБЮ Шмідт О.О., яка надала консультацію бібліотекарям про діяльність бібліотек в умовах децентралізації. Олена Олександрівна розповіла про шляхи співпраці бібліотеки і об’єднаної територіальної громади.

IMG_3959

«Книги-ігри: історія та сучасність» – з такою темою виступила Л.О. Соколовська, провідний методист КОБЮ. Людмила Олегівна цікаво розповіла про історію трансформації сучасних книг в ігрові.

IMG_3984

За матеріалами проблемного навчання методистів обласних бібліотек України для юнацтва, молоді «Інтелектуальна свобода та доступність інформації у демократичнму суспільстві» виступила Т.І. Семак, провідний методист науково-методичного відділу КОБЮ.

IMG_3992

Яворська Н.В., завідувач відділу комплектування та каталогізування документів розповіла бібліотечним працівникам як формувати сучасні бібліотечні фонди. Також Ніна Володимирівна спільно із провідним редактором  І.А. Михайловою передала районним та міським ЦБС літературу від обмінно-резервного фонду Національної  бібліотеки України імені Ярослава Мудрого.

IMG_20180621_101852-1

P1030139

Подяками за участь у Всеукраїнському флешмобі «Молодь читає Шевченка» були нагороджені Кагарлицький районний організаційно-методичний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи, КЗ Таращанської районної ради «Таращанська центральна районна бібліотека», Києво-Святошинська центральна районна бібліотека для дорослих, Яготинська центральна районна бібліотека.

IMG_3974

IMG_3977

IMG_3975

IMG_3968