Ніч, коли цвіте папороть

3077423aea51e6c8ebc1f8ce0b4bab321Івана Купала – одне з найбільш древніх і містичних слов’янських свят. Відзначають Івана Купала в ніч з 6 на 7 липня. Це найколоритніше та найцікавіше свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят.

До свята Івана Купала у Ставищенській  центральній районній бібліотеці проведено фольклорну мандрівку « Ніч, коли цвіте папороть». Бібліотекарі розповіли присутнім історію виникнення та традиції святкування цього стародавнього та містичного свята, представили викладку літератури «Легенди купальських свят», ознайомили з обрядовим плетінням купальського вінка. Для присутніх організатори масового заходу провели майстер клас по виготовленню традиційних качанів із вишні та купальських вінків.  У авторських творах місцевої поетеси Юхимчук Ірини та у вірші маленького виконавця Іванка Васьківського  звучали описи магічного  Купальського свята.

День, коли відзначається свято Івана Купала, є одним із найпопулярніших і містичних свят. Це ніч єдності з природою, незвичайних традицій та обрядів.

IMG_3934

IMG_3901

IMG_3867

IMG_3845

IMG_3826

IMG_3811