Нові надходження – червень 2015

2015-06-04 (2)У червні місяці наша бібліотека поповнилась новими книгами, що надійшли  з Державної  бібліотеки для юнацтва за Державною програмою « Українська книга».  З цього приводу 4 червня 2015 року на презентацію в КОБЮ зібрались користувачі для ознайомлення з новинками та обговорення своїх вражень.

Серед новинок книги з нагоди 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка. 

До вашої уваги факсимільні видання творів поета, важливі пам’ятки історії української літератури. Т.Г. Шевченко «Кобзар. 1840» та Т. Г. Шевченко «Чигиринський Кобзар та Гайдамаки» – факсимільні видання прижиттєвих збірок творів поета. «Мала книжка ( захалявна). Факсимільне видання в комплекті з розшифруванням тексту  Т.Г. Шевченко «Щоденник». Видання містить факсимільну частину рукописної збірки творів Т.Г. Шевченка – його щоденник.

Тарас Шевченко іншими мовами. Т. Шевченко «Кобзарь». До «Кобзаря» увійшли вірші та поеми Т.Г. Шевченка в нових перекладах російською мовою. Т.Шевченко «Кобзар» литовською мовою.

Т. Шевченко «Художник» – автобіографічна повість доповнена репродукціями художніх робіт автора, його сучасників та попередників. Видання презентує інший вимір таланту Тараса Шевченко – як художника .

Мистецька спадщина Кобзаря зібрана у т.10 (живопис, графіка і скульптура 1851-1857р.) та т.11 (живопис і графіка 1857-1861р.) повного зібрання творів у дванадцяти томах.

О. Я. Кониський «Тарас Шевченко-Грушівський. Хроніка його життя» є першою ґрунтовною біографією Тараса Шевченка (перше видання вийшло у 1898 р.)

«Україна Тараса Шевченко» – у книзі читач пройде українськими містами і селами, де перебував Тарас Шевченко.

Біографія « Михайло Грушевський» авторка Ю.С. Тагліна. М. Грушевський том 23. У томі публікуються чотири популярні нариси з історії України.

Шанувальників історії можуть зацікавити такі книжки, як  «Історія європейської цивілізації. Рим» – довідник з історії Європи, підготовлений провідними європейськими вченими, під загальною редакцією самого Умберто Еко! В книзі подано повну картину політичного, військового та культурного світу Риму.

Н. С. Тарковська-Гасанова «Династія Тарковских» . Авторка книги досліджує життєвий шлях своїх близьких родичів, які народилися в різний час – польсько-україно-російський клан Тарковських. 

Книгу« Князі Острозькі» присвячено представникам одного з найвідоміших українськіх родів в українській історії.

Г.Е. Ермановська «Релігії народів світу». Книга присвячена одній з найважливіших складових людського світоприйняття – релігії. Вона в доступній формі розповідає про релігії народів світу, починаючи з первісних і закінчуючи сучасними релігійними рухами.

О. Трачун «История украинской фотографии ХІХ-ХХІ века». Книгу присвячено прекрасним миттєвостям нашого буття, збереженим для нащадків.

М. Приймич «Іконостаси Закарпаття». Багатоілюстроване, повнокольрове видання, в якому читач має змогу побачити унікальне зібрання іконостасів храмів Срібної Землі у всій їхній красі і вишуканій величі.

Л.Корній та Б. Сюта «Українська музична культура. Погляд крізь віки» – включає історію української музики від найдавніших часів до наших днів.

Книжки українських письменників Володимира Самійленка «Слова і думки» (поетичні твори, статті, автобіографічні нотатки та спогади), Миколи Бажана «Маловідомі мистецьки сторінки», Євгена Сверстюка «Світлі голоси життя» (есе  та літературні статті), Валерія Шевчука «Місто днів» (поезії).

Зарубіжна література: «Небезпечні зв’язки» Шодерло де Лакло і «Манон Леско» Абата Прево є найкращими зразками французької художньої прози 18 століття.

Ф.М. Достоєвський «Злочин і кара». Роман класика російської літератури, створений у жанрі інтелектуального детективу, є визначним шедевром світового письменства.  2015-06-04 (1)2015-06-04 (4)2015-06-04 (3)2015-06-04