Нові надходження: липень 2015

460353_f3240В липні фонди Київської обласної бібліотеки для юнацтва будуть поповнені літературою, що була прийнята в дар від користувачів, і ми хочемо ознайомити Вас із нею на сторінках нашого сайту…

 Це різноманітні  кольорові  енциклопедії  для допитливих: «Вікно у дивосвіт»;  «Таємниця довкілля»; «Большая Книга Знаний», «Большая енциклопедия «Почемучек»; «Чудеса природы»; «Я познаю мир: Мифы народов мира»; «В гостях у истории».

20150623144115

До вашої уваги   «100 великих міфів та легенд»;  «Цивілізації Стародавнього Світу»; «Міфи та легенди Стародавньої Греції»; «Легенди Криму».

20150623144239

 Твори зарубіжних письменників:

Колекція бестселерів «Секретная миссия» – до якої увійшли романи Лі Чайлда «Трудный путь»; Дж. Роллінса  «Загробная карта»; Ф. Форсайта «Афганец» та Р. Крейса «Сторож». Романи про вампірів  «Договор с вампиром» автор Калогрідіє Д. – захоплююча версія легенди про таємного князя Дракулу.

 Із циклу «Песня льда и огня» фантастичний роман Мартін, Джордж Р.Р. «Танец с драконами. Искры над пепелом».

«Ангелы и демоны»  роман відомого американського письменника Дена Брауна.

Історична повість «Фараон»  автор Ессекс К. – про царицю Єгипту Клеопатру (в зениті слави). Роман класика сучасної американської літератури Джима Гаррісона «Легенды осени» – в основі знаменитий (культовий) фільм з Бредом Пітом і Ентоні Хопкінсом.

Роман Джанет Маклеод  «Поцелуй сов кусом манго» – це спогади дівчинки Софі, яка виросла і хоче повернутися в країну свого дитинства, в Індію, щоб дізнатися про тайну  загибелі своїх батьків,  про  її нещасливу  любов.

20150623144424

Серія «S.T.A.L.K.E.R (шукачі пригод) – до якої увійшли фантастичні романи російських письменників В. Орєхова «Зона поражения»,  Р. Глушкова «Холодная кровь» та повісті- розповіді авторів різних країн Росії «Тени Чернобыля» -  про авантюристів, які відправляються в Зону за скарбами – артефактами.

20150623144544

Сучасна українська письменниця, дипломант конкурсу романів, кіносценаріїв «Коронація слова» Дара Корній  - представлена мудрим романом про кохання  «Тому, що ти є». На першій сторінці епіграф поета  Юрія Рибчинського: «Біда не в тім, що свище вітер лютий, що січень на вікні малює мертві квіти. Біда не в тім, що ти мене не любиш, Біда, що я тебе не можу розлюбити».

Володарка Гран-прі «Коронації слова»  Галина Вдовиченко з романом «БОРА»,  який нагадує казку: добру з обов’язковою перемогою добра. Авторка руйнує стереотип «про щасливих людей читати нецікаво».

Видання Історичного клубу «Холодний Яр» «Отаман зелений» Романа Коваля. У книзі йдеться про трипільського отамана Зеленого (Данила Терпила), його драматичні стосунки із Симоном Петлюрою, воєнні кампанії повстанців проти Красної армії та денікінців у 1919 році.

20150623144637

Вперше представлена серія книг «Петербургские сюжеты»  Лариси Бройтман – про життя людей відомих і не дуже відомих, які проживали в Петербурзі»  та захоплюючий  екскурс по вулицях Старо-Нєвського проспекту Аркадія Векслера. У книзі викладені історичні і біографічні факти, багато ілюстрованих матеріалів.

«Титаник» плывет. Welcome to Трансильвания» – роман-версія  Марини Юденіч  про таємничу гибель самого відомого,  розкішного і бистрохідного лайнера.

20150623144739

Для учнів молодшого та середнього шкільного віку тайни і загадки  із серії «Детективное агентство» видавництво «Махаон»: «Тайна пропавшего академика»;  «Тайна заброшенной часовни»; «Загадка ловких мошенников», «Загадка исчезнувшего друга» автори А. Іванов та А. Устинова; Катерина Вільмонт «Опасное соседство»; «Секрет бабушкиной коллекции». Книги з чаклунства: «Магические приёмы для исполнения желаний»  Е.Слюсаревої, «7 минут в  день, чтобы желание сбылось» Катерини Соляник  та «Цвет волшебства» Террі Пратчетта.

Також для молоді будуть надзвичайно цікавими аніме-комікси Кадзуко Хагіясама “Роковой поцелуй”. Книга видана в цікавому форматі: вона читається задом наперед, як справжня японська манга:

20150623145411

20150623145048

Для молодшого шкільного віку «Легенда про Короля Артура», «Волшебник изумрудного города»  А.Волкова; «Сказки братьев Гримм»; «Синяя Птица» М.Метерлінка; «Бродяги Севера»  Дж. Кервуда.

20150623145228

Довідники:

Для тих, хто любить смачно готувати «Основы кулинарного искусства»; «Вкусная энциклопедия постных салатов»; «Вкусная энциклопедия низкокалорийных блюд»;Ваш травник» (найпростіші рецепти для оздоровлення організму); «Лечение без вреда»; «300 порад для акваріуміста»;  «Атлас хвороб та шкідників плодових , ягідних , овочевих рослин».

20150623144949

Інформатика:  експериментальний підручник для учнів 10-х класів під редакцією Н.В.Морзе. – Київ: Корбуш, 2008.   Автори сподіваються, що навчатися за ним вам буде не лише корисно, а й цікаво!

20150623145503

Читаймо разом з нами!  До наступної зустрічі!