Нові надходження: червень-липень 2017

460353_f3240Успішно співпрацюючи з Національною бібліотекою України імені Ярослава Мудрого та Державною бібліотекою України  для юнацтва відділ комплектування та каталогізування документів Київської обласної бібліотеки для юнацтва отримав за червень та липень місяці 297 примірників нової літератури, з  якої 239 примірників передано районним бібліотека Київської області  та 58 примірників отримано для нашої бібліотеки.

Цікаве видання «Бібліотеки Шевченківського комітету» – роман  української письменниці Ірини Вільде «Сестри Річинські» – це вершинне творче досягнення письменниці, яскравий взірець реалістично-психологічної прози в українській літературі. У творі майстерно поєднуються панорамність відображення загальних картин різних верств суспільства 30-х років на західно-українських землях.

Роман Олени Карпенко «Підручник янгола» виданий за підтримки виконавчого органу Київської міської ради розповідає про незвичайного студента Ноеля,  який вчиться на янгола і щоб отримати омріяний диплом, потрібно у триденний термін зупинити людину, яка стоїть на межі самогубства, допомогти їй повірити у себе та подарувати їй любов.

Роман Олександри Малаш «Любові багато не буває» – як фільтр для читачів. Лишаються ті, кому це справді може бути цікаво. Присвячуєтьтся всім, хто обирає Любов, аби зрости над собою.

Твір Соломії Зеленської «Сповідь священника» починається зі знайомства з головним героєм  -  Олексою Зваричем,  талановитим письменником, котрий перебуває у в’язниці, де і відбувається його зустріч із загадковим Артемієм.

Основна тема оповідань та повістей Олександри  Матвеєвої  «Такая беспощадня любовь» – любов, визнання чоловіка її величності Жінці.

У збірнику «Щоденник  Майдану. Майдан від першої особи. Мистецтво на барикадах» подані фрагменти спогадів очевидців  протестних акцій, що відбувалися в Україні з 21 листопада 2013 року до 22 лютого 2014 року і названі Революцією Гідності. Видання покликане сприяти збереженню пам’яті про Майдан та його учасників.

В історії Києва віддзеркалилися вся історія України. У пропонованому варіанті київської енциклопедії  Віталія Абліцова важливе місце посідає заключний розділ, присвячений видатним вихідцям з Києва та Київщини, а також їхнім нащадкам, розсіяним по всьому світу, які видатними успіхами й досягненнями   прислужилися країнам свого проживання. Багато з них не забуває про батьківщину своїх предків. 

«Нариси з істроії університету Святого Володимира»  присвячуються історії  Університету св.Володимира (1834 – 1820), продовжувачем славних традицій якого є Київський національний університет імені  Тараса Шевченка. Автори з урахуванням  досягнень попередньої історіографії, а також нових документів і сучасних наукових підходів відтворюють усі етапи становлення та розвитку Університету св. Володимира, характеризують навчальний процес, науковий потенціал, роль університету у громадському житті.

ALMA MATER . Університет св. Володимира напередодні та в добу Української революції. 1917-1920. Матеріали, документи, спогади: У 3-х книгах. Вперше публікуються численні архівні документи та фотоматеріали, що цілком по-новому репрезентують університет напередодні Української  революції.

Максимович М.А. Собрание сочинений в 3-х томах – репринтне  відтворення  видання 1880 року.

У 2004 році Київський національний університет імені Тараса Шевченка відзначив свої 170-річчя. Сто сімдесят років славних традицій університету відображені у книзі «Незабутні постаті» в портретах кращих синів і доньок українського народу.

Книга «Почесні  члени і доктори Університету св.Володимира є результатом тривалої пошукової праці науковців Київського національного університету  імені Тараса Шевченка  -  в минулому Університету Св.Володимира (1834-1919) Висвітлюється становлення і розвиток в університеті європейської  традиції почесного членства й докторства. Видання широко ілюстроване.

У книзі Володимира  Сергійчука «Українські державники: Тарас Шевченко» розповідається про державницький здвиг Тараса Шевченка, подвижництво якого вселило впевненість українства в боротьбі за волю.

Другий том енциклопедичного видання Сергія Безклубенко «Мистецтво терміни та поняття» охоплює мистецькі поняття від літери «М» до «Я» і присвячене світовій культурі.

У серіїї  «Епістолярій». заснованій в 2004 році вийшли збірники «Листи Михайла Грушевського до Михайла Мочульського»  (1901-1933) та  «Листи  Вячеслава Липинського до Осипа Назарука (1921-1930).

Книга відомої американської журналістки, двічі фіналістки Пулітцерівської премії Регіни Бретт «Бог ніколи не моргає» мудра і зворушлива. Ця збірка уроків захоплює і надихає… Бретт подає свою вистраждану мудрість у неймовірно невимушеній манері. Гумор, слушні поради, та ще й покращує наст рій.. Цього достатньо, щоб упоратися з будь-якою життєвою ситуацією.

У пропонованій книзі «Українці Санкт-Петербурга, Петрограда, Ленінграда…» – розповіді про вихідців з України, які з початку заснування Санкт-Петербурга брали активну участь не тільки у будівництві міста, а й створенні його архітектурних ансамблів, збагачували культуру й мистецтво, робили великі наукові відкриття.

 «Хотілось би поздоровити Вас і усіх,хто сприяв випуску альбому-довідника «Храм Воскрсения Христова» ) – вітальне слово Блаженнейшего Патриарха Святого Града Иерусалима и всея  Палестины ФЕОФИЛА  III до унікального видання Олександра Логвиненко  Це перше видання альбому о Храме Гроба Господня в Иерус алиме на російській мові і воно буде цікавим багатьом категоріям читачів, особливо паломникам на Святу Землю.

IMG_20170711_150422IMG_20170711_145044IMG_20170711_145141IMG_20170711_145944IMG_20170711_150103IMG_20170711_150039IMG_20170711_150335IMG_20170711_150422IMG_20170711_150154